Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. Primul tur. Când vom afla primele procente în judeţul Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatele alegerilor prezidenţiale 2014, din primul tur, vor fi transmise de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Alba în cel mult 48 de ore, către Biroul Electoral Central (BEC). În acest timp, BEC centralizează atât datele primite de la fiecare Birou Electoral Judeţean, cât şi de la cele din străinătate.

Rezultatele alegerilor prezidenţiale 2014 vor fi transmise de către BEJ Alba, în cursul zilei de luni. Mai întâi vor fi publicate rezultatele parţiale ale alegerilor prezidenţiale 2014, apoi cele finale.

La alegerile prezidenţiale 2014, în judeţul Alba, sunt aşteptaţi la urne peste 300.000 de cetăţeni cu drept de vot. 14 candidaţi s-au înscris pentru fotoliul de la Controceni. În judeţul Alba, sunt amenajate 438 de secţii de votare. 

Scrutinele din ultimii 10 ani ne-au arătat că primele rezultate ale alegerilor prezidenţiale 2014 vor fi publicate de BEC la mai puţin de două zile după finalul votului.

Spre exemplu, în 2009, datele provizorii finale la alegerile prezidenţiale au fost publicate în data de 24 noiembrie, la ora 15.00, în condiţiile în care votul a avut loc în data de 22 noiembrie. Chiar dacă au fost rezultate parţiale, estimarea dată atunci de BEC a fost foarte aproape de scorul final obţinut de cei 12 candidaţi la alegerile prezidenţiale.

Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale 2014. Primul tur Alba. Ies sau nu locuitorii judeţului la vot?

Alegeri prezidenţiale 2014: Monica Macovei ar ieşi preşedintă dacă s-ar vota pe Facebook. S-a axat în campanie pe două concepte băsesciene

Analiza campaniei electorale a lui Klaus Iohannis: „Nu este un personaj contrafăcut, ceea ce este în interior se reflectă automat în afară“

Vicepremierul Gabriel Oprea: „În ziua votării am mobilizat 58.000 angajaţi ai MAI, din care 31.300 poliţişti!”

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite