Revenire spectaculoasă în business. Angajaţii fabricii de condimente din Alba Iulia distrusă în incendiul devastator au reluat cea mai mare parte a activităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fabrica şi-a reluat activitatea la sediul temporar din comuna Sântimbru
Fabrica şi-a reluat activitatea la sediul temporar din comuna Sântimbru

Angajaţii fabricii de condimente din Alba Iulia, distrusă în incendiul devastator de la începutul lunii februarie, au reuşit să reia cea mai mare parte a activităţii companiei.

”La 60 de zile de la evenimentul care a reprezentat un punct de referinţă în istoria Solina România şi care a influenţat radical activităţile operaţionale, compania anunţa revenirea la majoritatea clienţilor săi, cu o pondere semnificativă a produselor din portofoliul existent. Astfel, după 2 luni de la incendiul care a distrus toate facilităţile companiei din Alba Iulia, am reuşit să revenim la peste 1.200 de clienţi, estimând că până la sfârşitul lunii martie vom reuşi să deservim peste 80% din nevoile clienţilor noştri”, afirmă Ciprian Grădinariu, country manager Solina Romania.

Astfel, compania din Alba Iulia care numără peste 250 de anngajaţi beneficiează de ajutorul constant venit din toate locaţiile Solina din Europa, în care a fost transferată producţia, respectiv Breal-Franţa, Eupen-Belgia şi Saue-Estonia. ”Dorim să asigurăm toţi partenerii de eliminarea oricăror sincope în cadrul procesului de aprovizionare. Astfel, livrarea mărfurilor se va face în termene din ce în ce mai rezonabile, activităţile de depozitare şi cele logistice fiind reluate cu succes. De asemenea, planul de redresare a business-ului se concentrează asupra activării unei unităţi de producţie la nivel local, până la sfârşitul lunii Mai, pentru a oferi mai multă flexibilitate şi proximitate clienţilor, precum şi pentru a optimiza costurile operaţionale şi a re-echilibra profitabilitatea business-ului”, susţine reprezentantul companiei din Alba Iulia.

solina alba fabrica

La Alba Iulia există deja o fabrică temporară, care, alături de producţia realizată în celelalte 3 fabrici Solina Group, va asigură susţinerea afacerii până la realizarea viitoarei fabrici Solina România, care va fi reconstruită pe acelaşi amplasament cu cel al fabricii distruse de incendiu. 

Imagine indisponibilă

”În această perioadă, lucrăm cu echipă de proiect la conceptualizarea noului layout, precum şi la determinarea viitoarelor tehnologii care să fie instalate în această fabrică. La Sântimbru, în cadrul noului sediul Solina România, se lucrează intens la repornirea Staţiei Pilot de testare a produselor, precum şi a Laboratorului de Cercetare-Dezvoltare. Astfel, până la finalul lunii Mai, vom avea din nou capacitatea de a crea şi testa noi soluţii inovative adresate industriei alimentare, la noi acasă. Veştile bune vizează şi angajaţii companiei. Mai bine de 95% dintre aceştia sunt deja implicaţi în activităţile noastre, contribuind direct la realizarea planului de revenire a business-ului şi la noile proiecte”, precizează managerul Ciprian Grădinariu.

incendiu solina alba

Incendiul a izbucnit în 2 februarie 2019 şi a fost stins după patru zile şi jumătate. În total, forţele ISU Alba au acţionat timp de 108 ore. Pe parcursul acestor zile, la faţă locului au acţionat 38 autospeciale de intervenţie, 4 motopompe, 26 ofiţeri şi 142 subofiţeri şi maiştrii militari. În data de 02.02.2019, au acţionat şi pompieri din Hunedoara, Cluj şi Sibiu, ulterior acţionând doar cei din Alba. A ars hala de producţie şi depozitare, spaţii administrative şi conexe pe o suprafaţa de aprox. 10.000 mp. A fost cel mai mare incendiu produs în ultimii 30 de ani la Alba Iulia. Pagubele depăşesc 10 milioane de euro. Concluzia anchetei realizată de pompieri arată că focul a fost provocat de un scurtcircuit produs la o staţie de încărcare a bateriilor utilizate de stivuitoarele electrice existente în zona de depozitare a fabricii. Cel mai probabil, staţia a fost lăsată în funcţiune peste noapte pentru a încărca bateriile de la stivuitoare, iar un cablu s-a supraâncălzit şi a provocast un scurtcircuit.

Imagine indisponibilă

    

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite