„Rămas bun, camarade! Nu te vom uita niciodată!“ Cine este militarul care şi-a pierdut viaţa în Gara din Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Apărării Naţionale a făcut public numele militarului decedat în tragicul accident produs vineri dimineaţă în Gara din Alba Iulia şi a transmis un mesaj emoţionant în memoria acestuia.

”Rămas bun, camarade! Nu te vom uita niciodată!”, astfel îşi începe Ministerul comunicarea publică.

”Plutonierul Alexandru Orosz avea 33 ani din care 11 ani ca militar în Armata României. Era tatăl unei fetiţe de 5 ani. Militar veteran, Alexandru a executat o misiune în teatrul de operaţii din Afganistan în 2012 alături de militarii Batalionului 300 Infanterie din Galaţi.

Plutonierul Orosz era mecanic conductor pe Sistemul antiaerian GEPARD la Batalionului 3 Apărare Antiaeriană din Turda şi executa în această dimineaţă o misiune în cadrul detaşamentului destinat debarcării tehnicii militare în gara Alba Iulia pentru a participa la Ceremonia militară de 1 Decembrie. Alexandru a fost electrocutat de la reţeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară”, se precizează în mesajul transmis de minister.

Colegii au apelat serviciul de urgenta 112, iar a faţa locului s-a prezentat un echipaj al SMURD, care a constatat decesul. O comisie a Diviziei 4 Infanterie „Gemina” va cerceta cauzele producerii accidentului, fiind anunţat deja Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj.

”Militarii Armatei României îşi exprimă regretul pentru acest tragic accident şi sunt alături de familia îndoliată. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se mai afirmă în comunicatul ministerului.

Imagine indisponibilă
Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite