FOTO VIDEO Militar decedat electrocutat în Gara din Alba Iulia. S-a urcat pe un tanc adus pentru parada de 1 Decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un militar a decedat, vineri dimineaţă, în Gara din Alba Iulia după ce s-a electrocutat, Militarul s-a urcat pe un tanc adus la Alba Iulia pentru parada de Ziua Naţională.

UPDATE 14.40 Locotenent colonel Dan Crişan, ofiţer de relaţii publice Divizia Infanterie 4 Gemina a ajuns la locul incidentului şi a oferit detalii despre împrejurările în care s-a produs moartea bărbatului şi despre măsurile care au fost luate de către MApN: ”În aceste zile, către Alba Iulia sunt îndreptate multe coloane de tehnică şi de militari, pentru sărbătorirea zilei de 1 Decembrie. Fiindcă au tehnica mai grea şi nu poate fi adusă pe roţi, ei au adus-o cu trenul. A fost pur şi simplu o manevră de debarcare a tehnicii. (…) O comisie de la Divizia 4 Infanterie Gemina investighează împrejurările accidentului. El a fost raportat Procuraturii Militare de la Cluj”.

UPDATE 13.50 Administraţia Prezidenţială a emis, de asemenea, un comunicat de presă. Klaus Iohannis, a aflat cu tristeţe despre tragicul incident care a avut loc în această zi, la Alba Iulia, în urma căruia un militar din cadrul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană «Potaissa» din Turda a decedat în timp ce participa la activităţile de pregătire a sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. Preşedintele Klaus Iohannis transmite condoleanţe familiei şi camarazilor militarului care şi-a pierdut viaţa la Alba Iulia, alături de întreaga sa compasiune. Preşedintele României a solicitat anchetarea cu celeritate a cauzelor producerii incidentului”, se arată în comunicat.

UPDATE 13.45 Ministerul Apărării a făcut public numele militarului decedat. Plutonierul Alexandru Orosz avea 33 ani din care 11 ani ca militar în Armata României. Era tatăl unei fetiţe de 5 ani. Militar veteran, Alexandru a executat o misiune în teatrul de operaţii din Afganistan în 2012 alături de militarii Batalionului 300 Infanterie din Galaţi. 

Plutonierul Orosz era mecanic conductor pe Sistemul antiaerian GEPARD la Batalionului 3 Apărare Antiaeriană din Turda şi executa în această dimineaţă o misiune în cadrul detaşamentului destinat debarcării tehnicii militare în gara Alba Iulia pentru a participa la Ceremonia militară de 1 Decembrie. Alexandru a fost electrocutat de la reţeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară”, se precizează în mesajul transmis de minister.

Imagine indisponibilă

UPDATE 13.00 Comisie de cercetare şi la CFR SA. S-a constituit o comisie care va analiza cauzele producerii accidentului în urma căruia un militar şi-a pierdut viaţa în gara din Alba Iulia, în timp ce descărca vehicule militare pentru parada de 1 decembrie. "Referitor la accidentul din staţia Alba Iulia vă informăm că o comisie abilitată va cerceta condiţiile producerii acestui tragic accident, în care un militar şi-a pierdut viaţa şi, totodată, va stabili şi care au fost cauzele exacte. Conducerea CFR îşi exprimă public regretul pentru acest tragic accident şi transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate", afirmă surse din cadrul CFR SA

UPDATE 12.00 Primele indicii privind cauzele accidentului: Primele indicii arată faptul că militarul decedat ar fi ştiut că linia respectivă nu era legată la reţeaua de energie electrică de 27.000 de volţi. La sosirea în staţia Alba Iulia, militarii ar fi solicitat reprezentanţilor Gării să oprească alimentarea cu energie electrică pe această linie, pentru a putea descărca tancurile.

Surse neoficiale susţin că ar fi fost solicitată întreruperea energiei la dispeceratul naţional care gestionează aceste situaţii. Ulterior, s-a transmis în Gara Alba Iulia că alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă, ceea ce, însă, nu s-a întâmplat în realitate. Militarul s-a urcat pe tanc, unde a manevrat o antenă şi a atins firul de înaltă tensiune. Bărbatul a decedat pe loc.

UPDATE 11.30 Ministerul Apărării naţionale a făcut public un comunicat de presă: Un militar din cadrul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană “POTAISSA” din Turda, care executa o misiune în cadrul detaşamentului destinat debarcării tehnicii militare în gara Alba Iulia ce urmează să participe la Ceremonia militară de 1 Decembrie, şi-a pierdut viaţa astăzi, 23 noiembrie, în jurul orei 9.45. Militarul a fost electrocutat de la reţeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară.

Colegii au apelat serviciul de urgenţă 112, iar la faţa locului s-a prezentat un echipaj al SMURD, care a constatat decesul. O comisie a Diviziei 4 Infanterie „Gemina” va cerceta cauzele producerii accidentului, fiind anunţat deja Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj. Conducerea Ministerului Apărării Naţionale, cea a Batalionului şi colegii militarului îşi exprimă regretul pentru acest tragic accident şi sunt alături de familia îndoliată.

Imagine indisponibilă

Militarul a fost dat jos de pe tanc de colegii acestuia. la faţa locului au ajuns mai multe echipaje de salvare, dar nu au mai putut face nimic pentru salvarea bărbatului. Militarul s-a urcat pe tanc şi a făcut arc electric.

Acesta s-ar fi atins de la linia de cale ferată care se pare că în mod normal ar fi trebuit să fie fără curent, potrivit celor de la faţa locului. Este vorba despre un complex antiaerian Ghepard, adus special la Alba Iulia pentru parada ce se va desfăşura sâmbăta viitoare, cu ocazia zilei de 1 Decembrie 2018.

Sursa video: ziarulunirea.ro

Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă
Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite