Protest în Munții Apuseni. Moții cer repararea unui drum naţional afectat de inundaţii în 2021 VIDEO

0
Publicat:

Reprezentanţi ai unei asociaţii civice din Alba participă, vineri, la un protest spontan motivat de faptul că un drum naţional din judeţ, deteriorat în urma inundaţiilor din 2021, a fost lăsat nereparat.

Drumul afectat de inundații și proetstul oamenilor FOTO Adevărul
Drumul afectat de inundații și proetstul oamenilor FOTO Adevărul

Protestatarii au format o coloană de autovehicule pe DN 74A, în Munții Apuseni, şi vor să meargă la Instituţia Prefectului şi la Consiliul Judeţean Alba pentru a transmite solicitarea ca drumul să fie reabilitat urgent.

În urma inundaţiilor din 2021, au fost deteriorate mai multe drumuri din judeţ printre acestea numărându-se DN 74A, care leagă Ţara Moţilor de Alba Iulia.

Drumul face legătura între orașele Câmpeni și Abrud și înregistrează zilnic un trafic auto important pentru că asigură legătura a zeci de mii de oameni spre Alba Iulia, Brad și Turda.

În urma inundațiilor din 2021, drumul a fost „rupt” în patru locuri, lucrările de reparații nefiind foarte complicate. Cu toate acestea, administratorul drumului nu a reușit, în mai bine de trei ani, măcar să repare drumul în zonele afectate.

„Autorităţile au promis de nenumărate ori că vor repara în foarte scurt timp acest drum. Am făcut nenumărate plângeri, pentru că într-o zonă foarte dificil de traversat este deteriorat drumul naţional, este o zonă în pantă, iar jumătate este curbă, o zonă foarte periculoasă. Nu au făcut absolut nimic, drumul nici măcar nu este marcat cum trebuie iar vieţile noastre sunt puse în pericol la fiecare traversare. Este un protest spontan prin care vrem să atragem atenţia autorităţilor că nu toţi moţii sunt îngenuncheaţi, nu suntem la cheremul autorităţilor”, a declarat Radu Stoica, participat la protest şi membri al Asociaţiei Apuseni Spirit.

Acesta a explicat că mitingul a fost organizat în contextul în care, în ultima perioadă, unii dintre participanţii la acest protest au fost la un pas de accident pe acest tronson din cauza stării de degradare a drumului.

Vom merge la Prefectură, Consiliul Judeţean, să atragă atenţia forurilor superioare care decid bugetele să se pună bani la dispoziţie. Proiectul este făcut, de doi ani de zile se amână repararea acelei porţiuni. Este un protest spontan paşnic prin care vrem să atragem atenţia autorităţilor că de data aceasta venim puţini, să nu venim mai mulţi”, a precizat Radu Stoica.

Asociaţia Apuseni Spirit, alături de alte două organizaţii – Iniţiativa Alba Curată şi Asociaţia Concordia Transilvană - au iniţiat şi o petiţie prin care solicită reabilitarea tronsonului afectat de inundaţii. Drumul are o lungime de doar 12 kilometri și nu necesită o investiție foarte mare pentru a fi reasfaltat.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite