Proprietara unei pensiuni din Apuseni, care oferea clienţilor servicii sexuale cu minore, condamnată la 7 ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensiunea unde au avut loc infracţiunile
Pensiunea unde au avut loc infracţiunile

Proprietara unei cabane din localitatea Poiana Ampoiului, comuna Meteş, a fost condamnată de Tribunalul Alba la pedeapsa de 7 ani de închisoare pentru trafic de minori. Simona Todorescu (31 ani) este acuzată că a obligat două minore, angajate la pensiune, să întreţină relaţii sexuale cu clienţii.

Sentinţa Tribunalului Alba a fost pronunţată marţi, 5 februarie 2013. Judecătorii au mai acordat părţilor vătămate daune civile în valoare de 12.000 de lei.

Simona Todorescu, cu domiciliul în satul Feneş - Zlatna, deţine pensiunea Gura Ursului situată lângă drumul naţional 74, în localitatea Poiana Ampoiului. Aici au descoperit procurorii DIICOT, în urmă cu aproape doi ani de zile, două fete în vârstă de 14, respectiv 15 ani, pe care patroana le folosea la tot felul de munci gospodăreşti, dar pe care le trimitea şi să întreţină relaţii sexuale cu clienţii. 

Fetele, provenite din familii cu condiţii materiale precare, nu primeau niciun ban în urma serviciilor prestate, care erau cotabilizate de patrona localului în contul unor datorii pe care părinţii lor le-ar fi avut faţă de ea. Din declaraţii a reieşit că datoriile erau unele modice, în jur de circa 20 de lei. Procurorii au alertat şi inspectorii DSV după ce au constatat condiţii de preparare păstrare a mîncării greu de imaginat. Pensiunea a fost închisă imediat după "vizita" procurorilor şi a poliţiştilor.

Pentru că a pus în pericol sănătatea clienţilor, Simona Todorescu a primit o amendă contravenţională, iar marfa i-a fost confiscată. Femeia nu a recunoscut faptele şi a susţinut în faţa anchetatorilor că minorele doar o ajutau din când în când la curăţenie şi prin bucătărie. Simona Todorescu a stat în arest preventiv în acest dosar timp de trei luni, din aprilie până la începutul lunii august 2011. Sentinţa poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Simona Todorescu este judecată şi în dosarul “pensiilor ilegale” pentru instigare la fals în înscrisuri oficiale. Pentru aceeaşi infracţiune este judecat şi soţul femeii, Marius Todorescu. Cei doi sunt acuzaţi că au oferit bani unuia dintre cei doi lideri ai grupării spcializată în falsificarea de dosare de pensie şi acte de studiu, în scopul obţinerii unor diplome de bacalaureat. Dosarul se află în faza de judecată la Tribunalul Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite