UPDATE Angajaţi ai Centrului Regional de Plăţi Alba Iulia şi ai Oficiului Judeţean Alba audiaţi la DNA pentru posibile fapte de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul DNA Alba Iulia. Foto Adevărul
Sediul DNA Alba Iulia. Foto Adevărul

Mai mulţi angajaţi ai Oficiului Judeţean de Plăţi, Dezvoltare Rurală şi Pescuit (ORPDRP) Alba Iulia şi ai Centrului Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (CRPDRP) 7 Centru sunt cercetaţi de procurorii DNA pentru abuz în serviciu.

UPDATE Mai mulţi poliţişti şi şefi ai poliţiei din Arad sunt suspectaţi că ar fi obţinut diplome de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” fără măcar să meargă la cursuri.

La această oră, poliţiştii sunt anchetaţi.

Cel puţin 10 angajaţi ai celor două instituţii au fost citaţi la DNA Alba Iulia, începând de vineri, 1 februarie 2013, pentru audieri. 

Surse oficiale au confirmat că este vorba despre fapte care s-ar fi petrecut în anul 2009. Angajaţii celor două instituţii şi-ar fi aprobat unii altora proiecte cu finanţare din fonduri europene, prin programele derulate de instituţiile la care lucrează. 

De asemenea, există suspiciuni cu privire la aprobarea unor proiecte printr-un sistem preferenţial, fiind avantajate anumite persoane cu relaţii la nivelul celor două instituţii.

Cele două instituţii derulează programele Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), care asigură implementarea tehnică şi financiară a Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală ( FEADR).  

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite