Proiect inedit la Alba Iulia: hârtia şi cartonul colectate pentru reciclare cu cargo-tricicleta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tricicletă pentru reciclarea hârtiei şi cartonului. Foto Facebook
Tricicletă pentru reciclarea hârtiei şi cartonului. Foto Facebook

Alba Iulia este prima municipalitate din România care va folosi cargo-triciclete în încercarea de a colecta şi recicla cât mai multe deşeuri din hârtie. Primăria Alba Iulia a cumpărat deja două cargo-triciclete necesare derulării campaniei de colectare şi reciclare a deşeurilor din hârtie şi carton.

În cadrul proiectului „Reciclăm cu tricicleta” vor fi angajate două persoane din categorii defavorizate care vor pedala prin oraş şi vor strânge deşeurile. Campania va începe în această primăvară şi îşi propune îmbunătăţirea mediului din oraş, dar şi conştientizarea oamenilor cu privire la colectarea selectivă şi transportul ecologic. Campania se adresează tuturor instituţiilor publice şi entităţilor private din municipiul Alba Iulia care doresc să recicleze deşeurile din hârtie şi carton în cantităţi mai mici, potrivit green-report.ro.

Municipiul Alba Iulia va stabili un acord de colaborare cu toate entităţile interesate şi cu compania de prestare a serviciilor de salubrizare din oraş, pe perioada derulării campaniei. Pe termen lung, Alba Iulia intenţionează să atragă şi organizaţiile neguvernamentale, asociaţiile de proprietari, proprietarii privaţi ai locuinţelor individuale şi să extindă diversitatea tipurilor de deşeuri colectate la plastic, sticlă etc.

Proiectul „Reciclăm cu tricicleta” se inspiră din „Recicleta” celor de la ViitorPlus, asociaţia care a început încă de acum câţiva ani să colecteze cantităţi mici de hârtie pentru reciclare oferind, în acelaşi timp, un loc de muncă pentru persoane. Conform statisticilor oficiale oferite de către Serviciul Public Administrarea Patrimoniului Local din cadrul Municipiului Alba Iulia, în ceea ce priveşte colectarea selectivă, în anul 2014 s-au colectat 31,28 tone deşeuri din hârtie, 0,53 tone deşeuri din sticlă, 25,46 tone deşeuri din plastic.

O a doua componentă importantă a proiectului este promovarea transportului ecologic în oraş. Alba Iulia are, în prezent, o reţea de piste de biciclete cu o lungume de aproximativ 20 de kilometri. Ele se află în zonele turistice şi de agrement din oraş, dar se doreşte conectarea lor în viitor cu cartierele de locuit şi alte zone de interes.

Undă verde pentru lucrările de închidere la şase depozite de deşeuri din Alba: investiţii de aproape 16 milioane de lei

Contracte în valoare de 17 milioane de lei încheiate pentru proiectul de management al deşeurilor în Alba 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite