Contract de 19 milioane de euro pentru construirea Centrului de management al deşeurilor din Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Alba a finalizat procedura de achiziţie publică pentru cel mai mare contract de lucrări din cadrul proiectului ”Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Alba”. În 21 ianuarie 2015 a fost semnat contractul pentru execuţia Centrului de management integrat al deşeurilor de la Galda de Jos.

Investiţia în valoare de 86.856.819,70 de lei (circa 19 milioane de euro), fără TVA, va fi realizată de Asocierea SC Porr Construct SRL – SC Porr Bau GmbH – Entorsa Italia SpA. Perioada de execuţie a contractului este de 15 luni. Antreprenorul va proiecta şi construi la Galda de Jos o staţie de sortare (capacitate de 42.213 de tone pe an) şi o staţie de tratare mecano-biologică (capacitate 85.566 tone pe an) şi va executa depozitul conform unde vor fi depozitate deşeurile colectate la nivelul întregului judeţ. Celula depozitului va avea o capacitate de 543.000 metri cubi de deşeuri. 

Centrul de management integrat al deşeurilor va fi construit în extravilanul localităţii Galda de Jos, la o distanţă de 16,5 km de Alba Iulia, principalul generator de deşeuri, şi la aproximativ 6 km de oraşul Teiuş. În cadrul staţiei de sortare vor fi selecţionate deşeurile reciclabile colectate separat în judeţ, respectiv sticla, hârtia şi cartonul, plasticul şi metalul. Staţia de tratare va avea rolul de a trata din punct de vedere biologic deşeurile biodegradabile, reducându-se astfel semnificativ cantitatea care va ajunge, în final, în depozitul conform.

O firmă austriacă ”închide” depozitul de deşeuri de la Alba Iulia

Consiliul Judeţean Alba a semnat în 28 ianuarie 2014 şi contractul privind execuţia lucrărilor de închidere a depozitului neconform de deşeuri de la Alba Iulia. Rezultatul procedurii de achiziţie a fost contestat la CNSC şi, ulterior, la Curtea de Apel. Ambele instituţii au menţinut rezultatul licitaţiei. Contractul a fost încheiat cu societatea Bilfinger Baugesellschaft MBH Viena, are o valoare de 8.615.503,96 lei, fără TVA şi se va derula pe o perioadă de 11 luni. Depozitul neconform din Alba Iulia este singurul care mai este funcţional în judeţul Alba, activitatea de depozitare urmând să fie sistată în iulie 2015. Pentru celelalte şase depozite neconforme care vor fi reabilitate din punct de vedere ecologic (Cîmpeni, Abrud, Cugir, Ocna Mureş, Aiud şi Blaj) contractele de execuţie au fost încheiate în 18 noiembrie 2014. De asemenea, contractul privind realizarea a două staţii de transfer deşeuri, la Blaj şi Tărtăria, a fost semnat în 16 septembrie 2014 cu Asocierea SC Hidroconstrucţia SA – SC Iridex Group Construcţii SRL – SC Argif Proiect SRL.

depozit deseuri alba iulia

Cele nouă contracte de lucrări încheiate în cadrul proiectului ”Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Alba” au o valoare totală de aproximativ 124,35 milioane de lei (circa 28,2 milioane de euro). Informaţii complete despre proiect pot fi obţinute pe site-ul www.ecoalba.ro.

Consiliul Judeţean Alba implementează proiectul “Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Alba”, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională (POS Mediu). Valoarea este de 212.015.115 lei, fără TVA (47 mil euro). Valoarea eligibilă, conform POS Mediu, se ridică la 188.313.589 lei, fără TVA (42 mil euro). Scopul principal al proiectului este realizarea unui sistem integrat de management al deşeurilor care să corespundă legislaţiei europene în vigoare, respectiv colectarea separată şi depozitarea în condiţii conforme din punct de vedere a protecţiei mediului.

Undă verde pentru lucrările de închidere la şase depozite de deşeuri din Alba: investiţii de aproape 16 milioane de lei

Contracte în valoare de 17 milioane de lei încheiate pentru proiectul de management al deşeurilor în Alba 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite