Undă verde pentru lucrările de închidere la şase depozite de deşeuri din Alba: investiţii de aproape 16 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Alba a semnat contractele pentru execuţia lucrărilor de închidere la şase depozite urbane neconforme de deşeuri, ca urmare a finalizării procedurii de achiziţie publică. Valoarea totală a lucrărilor care se vor realiza până la finalul anului 2015 se ridică la aproximativ 15,84 milioane de lei.

Lucrările sunt prevăzute în cadrul obiectivului de investiţii ”Închiderea depozitelor neconforme de deşeuri din mediul urban din judeţul Alba”, parte a proiectului cu finanţare europeană “Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Alba”. Cele şase contracte se referă la închiderea şi ecologizarea depozitelor de deşeuri neconforme din Abrud, Aiud, Blaj, Cîmpeni, Cugir şi Ocna Mureş şi au ca durată de execuţie o perioadă de 1 an de zile. 

Cinci contracte au fost încheiate cu asocierea formată din SC Hidroconstrucţia SA Bucureşti – SC Secvision Business Solutions SRL Bucureşti – SC Engineering 2B SRL Piatra Neamţ şi se referă la închiderea următoarelor depozite neconforme: Lot 1 Abrud în valoare de 1.012.882,61 lei fără TVA, Lot 4 Blaj în valoare de 2.784.420,13 lei fără TVA, Lot 5 Cîmpeni în valoare de 742.504,67 lei fără TVA, Lot 6 Cugir în valoare de 1.889.663,49 lei fără TVA şi Lot 7 Ocna Mureş în valoare de 6.248.945,30 lei fără TVA. Contractul pentru Lot 2 Aiud, în valoare de 3.170.722,31 lei fără TVA, a fost încheiat cu firma SC Interdevelopment SRL Bucureşti. 

Activitatea de depozitare a fost sistată în iulie 2013 la Aiud şi Ocna Mureş, în timp ce în cazul celorlalte patru depozite măsura a fost luată în anul 2009. Din punct de vedere tehnic, activităţile de închidere a celor şase depozite sunt aproximativ similare. Lucrările specifice de reabilitare a amplasamentelor includ următoarele activităţi: profilarea depozitului de deşeuri existent prin sistematizarea masei de deşeuri în zona de reabilitare, profilarea deşeurilor şi taluzare, compactarea masei de deşeuri şi aplicarea straturilor finale.

Protejarea amplasamentului va presupune construcţia unui sistem de apărare împotriva inundaţiilor şi a unor sisteme de drenare a apelor pluviale, realizarea unui gard de împrejmuire şi aplicarea unui program de monitorizare a mediului. Diferenţele tehnice ale lucrărilor ce vor fi realizate sunt reprezentate de volumul de deşeuri caracteristic fiecărui depozit, respectiv modalitatea de eliminare a gazelor de depozit, care în cazul obiectivelor de la Aiud şi Ocna Mureş va fi un proces activ prin ardere în instalaţii specifice.

Contract de 13 milioane de lei pentru construcţia a două staţii de transfer deşeuri în Alba

Consiliul Judeţean Alba doreşte administrare publică pentru noul depozit de deşeuri de la Galda de Jos

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite