Primul demers concret pentru un nou sediul al Tribunalului Alba: CNI a scos la licitaţie serviciile de proiectare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Schita noului sediul al Tribunalului Alba
Schita noului sediul al Tribunalului Alba

Compania Naţională de Investiţii (CNI) a scos la licitaţie serviciile de proiectare pentru realizarea studiilor de teren, de fezabilitate şi alte studii de specialitate relevante pentru noul sediul al Tribunalului Alba.

Compania Naţională de Investiţii a lansat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) o licitaţie pentru servicii de proiectare pentru buna funcţionare a obiectivului de investiţii „Sediu Tribunalul Alba”, municipiul Alba Iulia, Strada Târgului, Nr. 12, Judeţul Alba, din cadrul Programului Naţional de construcţii de interes public sau social.

Valoarea totală estimată a contractului este de 360.112,9 lei, fără TVA. Obiectivul temei de proiectare îl constituie realizarea unui sediu nou de instanţă, respectiv un sediu nou pentru Tribunalul Alba. În această clădire va funcţiona numai tribunalul, judecătoria urmând să rămână în actualul sediu.

În circumscripţia Tribunalului Alba, în prezent, cu sediul în Piaţa Iuliu Maniu, nr. 24, funcţionează 5 judecătorii: Judecătoria Alba Iulia, Judecătoria Aiud, Judecătoria Blaj, Judecătoria Câmpeni şi Judecătoria Sebeş. În cadrul Tribunalului Alba funcţionează un număr de 3 secţii: Secţia I civilă, Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ, fiscal şi de insolvenţă şi Secţia III penală.

Potrivit temei de proiectare, amplasamentul propus pentru edificarea noului sediu al Tribunalului Alba este situat într-o fostă zonă industrială, dezafectată după 1990, înconjurată fiind de o zonă rezidenţială. Terenul în suprafaţă de 14.818 mp se află pe strada Târgului, la nr. 12, la o distanţă de cca. 1 km faţă de centrul localităţii Alba Iulia şi cca. 1,5 km faţă de Cetatea Alba Carolina.

Amplasamentul este accesibil din orice zonă a localităţii cât şi din afara localităţii, existând legături auto realizate prin străzi care pot permite un trafic adecvat şi cu o distanţă rezonabilă de cea mai apropiată staţie de transport public de cca. 400 m, care poate fi parcursă şi pietonal.

Terenul adiacent amplasamentului, pe toate laturile, se află în domeniul privat al municipiului Alba Iulia, fiind reglementat prin PUZ şi are destinaţia de străzi şi alei de acces cu un profil cuprins între 7 şi 12 metri.

Citiţi şi:

 

Pentru ce a cerut un deţinut daune morale de 300.000 de euro: a fost mutat „ca o saltea“, pălmuit şi ameninţat cu moartea, igrasie şi gândaci în camere

 

Complex de agrement cu ştrand şi terenuri de sport la Sebeş. Investiţie de 2,5 milioane de euro, aprobată de CNI

 

Focar de coronavirus într-un sat din Alba. Primarul a fost ameninţat pentru că susţine testarea tuturor locuitorilor

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite