Primul deces provocat de coronavirus în Alba: un bărbat de 66 de ani cu multiple probleme de sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a decedat la spitalul din Alba Iulia
Bărbatul a decedat la spitalul din Alba Iulia

Un bărbat în vârstă de 66 de ani este primul caz de deces din judeţul Alba a unei persoane care s-a îmbolnăvit de COVID 19.

Potrivit unei informări a Grupului de Comunicare Strategică, bărbatul a fost internat în 5 aprilie 2020 la secţia

Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia cu Infarct Miocardic Acut recent, angină post infarct, cardiopatie ischemică, insuficienţă mitrală şi tricuspidiană.

Au fost recoltate probe biologice pentru noul tip de coronavirus în 6 aprilie şi a decedat în aceeaşi zi. Pe lângă problemele medicale menţionate, acesta mai avea şi alte boli: fibroză pulmonară, boală renală cronică – dializa, diabet zaharat insulinodependent, obezitate. Autorităţile medicale au demarat o anchetă epidemiologică pentru a se afla de unde a luat virusul. 

Comunicatul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia: ”Un bărbat în vârstă de 66 de ani, cu multiple comorbidităţi, a  fost internat în data de 05.04.2020, la secţia Cardiologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia.

Pacientului i-au fost recoltate probe biologice pentru COVID-19, în data de 06.04.2020. Rezultatul a ieşit pozitiv în aceeaşi zi când bărbatul a decedat. Acesta a fost internat în spital cu infarct miocardic acut recent, angină post infarct, cardiopatie ischemica, insuficienţă mitrală şi tricuspidiană, HTA. Bărbatul prezenta multiple comorbidităţi, după cum urmează: cardiopatie ischemica, HTA, fibroză pulmonară, boală renală cronică – dializă, diabet zaharat insulinodependent, obezitate.

Ancheta epidemiologică cu privire la contactul cu o persoană confirmată cu COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus (SARS-CoV-2), este în curs. Pacientul are domiciliul în judeţul Cluj. În judeţul Alba se afla în vizită la fiica sa (înainte de internare)”.

La nivel naţional sunt, în total, 182 de cazuri de deces ale unor persoane care aveau şi boala COVID 19.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite