Primii refugiaţi au ajuns la mănăstirea Dumbrava din Alba. Aici ar putea fi primiţi 100 de copii orfani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Refugiaţi la mănăstirea Dumbrava. Foto: Facebook/ Oliviu Botoi
Refugiaţi la mănăstirea Dumbrava. Foto: Facebook/ Oliviu Botoi

Primii refugiaţi ucraineni au ajuns luni seara, 28 februarie, la mănăstirea Dumbrava din judeţul Alba, unde au fost puse la dispoziţie 100 de locuri de cazare.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, Oliviu Botoi, a afirmat că la mănăstire au ajuns câteva familii cu copii mici, mămici tinere, studenţi, dar şi persoane vârstnice. 

Pe lângă familii, la mănăstire ar putea ajunge în jur de 100 de copii orfani din Ucraina, pentru a fi cazaţi pe toată perioada războiului, însă transferul acestora este condiţionat de mai multe acte birocratice dintre cele două ţări.

În bisericile din Alba şi Mureş, la sfărşitul slujbei de duminică s-a anunţat o colectă de bani pentru ajutorarea celor ce fug din calea războiului.

refugiati ucraina alba

Foto: Facebook/ Oliviu Botoi

”Am achiziţionat apă şi produse de 50.000 de lei care sunt livrate de operatorul economic direct la refugiaţi. (…) Printr-o bună colaborare şi eficientă comunicare între noi toţi, vom reuşi să fim aproape de refugiaţii ucraineni şi de cei rămaşi în ţara lor şi aflaţi în suferinţă”, a mai spus reprezentantul Arhiepiscopiei.

Vă mai recomadăm:

   

Maşină cu tineri ucraineni refugiaţi, oprită în trafic de poliţişti români. Gestul emoţionant care a urmat

 

Refugiaţi ucraineni aflaţi în trenuri, aşteptaţi de români cu apă şi alimente în gări din Transilvania FOTO

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite