Primarul din Arieşeni a câştigat procesul de incompatibilitate cu Agenţia Naţională de Integritate

0
0
Marin Jurj poate candida la un nou mandat de primar
Marin Jurj poate candida la un nou mandat de primar

Primarul comunei Arieşeni din judeţul Alba, Marin Jurj (PSD), a câştigat procesul de incompatibilitate cu Agenţia Naţională de Integritate. Decizia finală a fost pronunţată la ÎCCJ în 17 februarie.

Inspectorii ANI l-au găsi în incompatibilitate pe primarul din Arieşeni în septembrie 2013. Instituţia şi-a motivat decizia pe faptul că „începând cu data de 13 august 2010 a deţinut, simultan, funcţia de Primar al Comunei Arieşeni şi calitatea de reprezentant asociat din partea Consiliului Local Arieşeni în cadrul societăţii Salubritate Apuseni SRL.

”Respinge recursul declarat de pârâta Agenţia Naţională de Integritate împotriva sentinţei civile nr.94 din 9 aprilie 2014 a Curţii de Apel Alba Iulia– Secţia contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Obligă recurenta la plata sumei de 2.750 lei, reprezentând cheltuieli de judecată către intimatul-reclamant Jurj Vasile Marin, constând în cheltuieli de deplasare, cazare şi onorariu redus cuvenit apărătorilor aleşi. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 17 februarie 2016”, se afirmă în minuta deciziei de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Primaurl a câştigat procesul şi pe fond la Curtea de Apel Alba Iulia.

În varianta în care justiţia ar fi dat dreptate ANI, primarul Marin Jurj şi-ar fi pierdut mandatul şi nu ar mai fi putut candida la Primăria Arieşeni. Între timp, însă, în decembrie 2015 a fost promulgată legea care îi scapă pe primari şi preşedinţi de consilii judeţene de incompatibilităţile rezultate din prezenţa acestora în adunările generale ale companiilor publice cu obiect de activitate în domeniul utilităţilor publice. Salubritate Apuseni are ca asociaţi mai multe Consilii locale din zonă şi are ca obiect de activitate colectarea şi transportul deşeurilor menajere.

Curtea de Conturi: nereguli financiare de 1 milion de euro la Primăria Arieşeni. Plăţi pentru o sală de sport care nu există

 

Trei primari şi mai mulţi consilieri PNL şi PDL din Alba au trecut la PSD

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri