Polaris Holding pierde pe toate ”liniile” în Alba. Licitaţie de 19 milioane de euro privind colectarea deşeurilor, suspendată după ce firma a depus contestaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitori sortează gunoiul la staţia de colectare şi reciclare a deşeurilor Odayeri din Istanbul Turcia FOTO Guliver / Getty Images / Chris McGrath

Procedura de concesionare a serviciului de colectare şi transport a deşeurilor în cea mai mare zonă a judeţului Alba, care cuprinde municipiile Alba Iulia şi Aiud, respectiv oraşele Teiuş şi Ocna Mureş şi comunele limitrofe acestora, a fost suspendată ca urmare a unei comntestaţii formulate de către unul dintre ofertanţi.

Este vorba despre societatea Polaris M Holding SRL Constanţa. Contestaţia a fost luată în discuţie în 29 noiembrie de către CNSC şi a fost respinsă.

”În temeiul art. 26 alin. (6) din Legea nr. 101/2016 privind remediile şi căile de atac în materie de atribuire a contractelor de achiziţie publică, a contractelor sectoriale şi a contractelor de concesiune de lucrări şi concesiune de servicii, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, pentru considerentele evocate în motivarea prezentei, respinge ca nefondată contestaţia SC Polaris M Holding SRL, în contradictoriu cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Salubris Alba”, se precizează în decizia CNSC. Firma privată poate continua demersul în instanţa de judecată, astfel încât procedura ar putea fi suspendată pe o perioadă mai lungă de timp. Oferta Polaris M Holding a fost respinsă pe motiv că propunerea tehnică a fost întocmită ”cu nesocotirea documentaţiei de atribuire”, respectiv un număr de două dintre răspunsurile la trei solicitări de clarificări privind propunerea tehnică fiind considerate neconcludente. 

Polaris M Holding derulează în prezent activitatea de colectare şi transport a deşeurilor în municipiul Alba Iulia. În total, un număr de şase oferte au fost depuse până la termenul limită al procedurii de achiziţie publică, 16 martie 2018. Valoarea totală estimată a contractului, fără TVA, este de 87.829.319 lei (19 milioane de euro), ceea ce justifică interesul operatorilor care activează în domeniul salubrităţii. Companiile interesate în obţinerea contractului sunt: SC Activ Salubritate SA Bucureşti cu terţ susţinător Impresa Sangalli Giancarlo & C. SRL Monza - Italia; SC Supercom SA Bucureşti; Asocierea SC Brai – Cata SRL Bucureşti (lider asociere) - SC Stericycle Romania SRL Jilava; Asocierea SC RER Vest SA Oradea (lider asociere) - SC Retim Ecologic Service SA Timişoara; SC Polaris M Holding SRL Constanţa şi SC Financiar Urban SRL Piteşti.

Zona 1 a judeţului, din care ar urma să fie colectate şi transportate deşeurile în cadrul acestui contract, are o populaţie de 154.279 de locuitori, ceea ce reprezintă aproape jumătate din populaţia judeţului Alba. Pe lângă cele patru localităţi urbane, în această zonă mai sunt incluse comunele Ciugud, Berghin, Ohaba, Mihalţ, Stremţ, Galda de Jos, Cricău, Înbtregalde, Ighiu, Sîntimbru, Rîmeţ, Rădeşti, Rimetea, Lopadea Nouă, Livezile, Mirăslău, Ponor, Hopîrta, Fărău, Noşlac, Lunca Mureşului şi Unirea. 

SC Polaris M Holding SRL a pierdut licitaţiile şi în celelate două zone ale judeţului Alba. În zona Blaj, contractul a fost obţinut de Asocierea SC Greendays SRL Baia Mare / Greendays 2-Solucoes Ambientas SA din Portugalia, în timp ce în zona Sebeş - Cugir, procedura nu a fost finalizată, dar oferta selectată aparţine asocierii formate din firmele SC RER Ecologic Service Oradea SA (lider asociere) şi SC Retim Ecologic Service SA Timişoara. Aceeaşi asociere ar avea cea mai bună ofertă şi pe zona 1, Alba Iulia - Aiud - Ocna Mureş.

Citiţi şi:

 

Eşecurile BCR în nouă procese prin care se vrea recuperarea unui prejudiciu de 8 milioane de euro de la foşti angajaţi din Alba Iulia

 

Deţinutul-vedetă din Alba vrea să ştie cât mai are de stat la închisoare. Proces pentru contopirea a două pedepse

 

Ce este stretchingul şi cum se realizează. Câte tipuri de exerciţii există şi motivele pentru care este necesar acest tip de sport

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite