Perfecţionare în Italia pentru 81 de funcţionari din Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un proiect internaţional în valoare de peste 1,6 milioane de lei, finanţat din fonduri ale Uniunii Europene, a fost lansat astăzi de Consiliul Judeţean Alba împreună cu regiunea italiană Friuli Venezia Giulia.

Proiectul îşi propune pregătirea funcţionarilor din administraţia publică locală. Şeful Serviciului Turism din cadrul CJ Alba, Lucian Docea, a declarat că proiectul va fi implementat împreună cu regiunea italiană Friuli Venezia Giulia şi Agenţia Informest din Italia. Valoarea este de 1,6 milioane de lei, bani ce sunt asiguraţi de Uniunea Europeană din Fondul Social European.

Cursuri şi perfecţionare în Italia pentru funcţionari

„Proiectul presupune o serie de cursuri de pregătire profesională pentru funcţionarii publici în domenii diverse precum turismul, dezvoltarea rurală, agricultura sau transporturi“, a spus Lucian Docea. Aproximativ 81 de funcţionari publici din Consiliul Judeţean Alba dar şi din cadrul fiecărei primării din judeţ vor participa la aceste cursuri de perfecţionare. Angajaţii din administraţie vor participa şi la un stagiu de pregătire de 10 zile în instituţii publice din Italia.

„Obiectivul acestui proiect este de aduce funcţionarul public mai aproape de nevoile cetăţeanului, de nevoile agenţilor economici din judeţul Alba. Este un proiect ambiţios prin care aducem mai aproape administraţia publică locală de nevoile agenţilor economici şi a populaţiei” a mai spus Lucian Docea.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite