Partidă de sex înregistrată pe ascuns, distribuită pe Telegram. Femeia a depus plângere la poliție

0
Publicat:

Un bărbat din Alba a fost trimis în judecată pentru violarea vieții private. Acesta a filmat și postat în mediul online o înregistrare în care două persoane întrețineau relații sexuale.

Bărbatul a postat filmulețul pe o rețea de socializare FOTO Adevărul
Bărbatul a postat filmulețul pe o rețea de socializare FOTO Adevărul

Bărbatul (M.C.R.) este acuzat de procurori de săvârșirea a două fapte de violare a vieții private. Plângerea a fost depusă de femeia care apărea în înregistrarea video.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, în data de 24 august 2021, a realizat o înregistrare audio-video cu telefonul mobil, în cadrul căreia a surprins pe un martor în cauză, prieten de-al său, şi o femeie în timp ce aceştia întreţineau relaţii sexuale. Filmarea a fost realizată într-o încăpere din locuința sa, în comuna Șibot, județul Alba.

„Ulterior, în aceeași noapte, fără a avea consimţământul persoanei vătămate a transmis mai multor persoane filmarea realizată cu telefonul mobil, în care se observă cum martorul şi persoana vătămată întreţineau relaţii sexuale, filmarea ajungând în cele din urmă să fie distribuită pe aplicaţia Telegram”, se precizează într-un comunicat al Parchetului.

Pedeapsa infimă prevăzută de Codul Penal

Codul Penal prevede închisoare de la o lună la 6 luni sau amendă pentru fapta de atingere adusă vieţii private, fără drept, prin fotografierea, captarea sau înregistrarea de imagini, ascultarea cu mijloace tehnice sau înregistrarea audio a unei persoane aflate într-o locuinţă sau încăpere ori dependinţă ţinând de aceasta sau a unei convorbiri private.

„Precizăm că întocmirea rechizitoriului este o etapă a procesului penal, reglementată în Codul de procedură penală, care reprezintă finalizarea anchetei penale şi trimiterea dosarului la instanţă, spre judecare, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a mai transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Alba Iulia marți, 13 septembrie 2022. În perioada următoare, un judecător de cameră preliminară va verifica legalitatea administrării probelor de către parchet și va valida rechizitoriul.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite