Participanți la o cununie și la o nuntă în Alba, la spital cu posibile toxiinfecții alimentare. Anchetă la DSP și DSV

0
Publicat:

Mai multe persoane care au participat la o petrecere de cununie la o pensiune din Ocoliş, respectiv la o nuntă în Alba Iulia au ajuns la spital, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce au acuzat o stare de rău.

13 persoane au ajuns la spitalul din Alba Iulia FOTO Adevărul
13 persoane au ajuns la spitalul din Alba Iulia FOTO Adevărul

Direcția de Sănătate Publică Alba a demarat două anchete epidemiologice în urma celor două evenimente petrecute sâmbătă seara în județ.

20 de persoane au ajuns la spital după ce au acuzat stări de rău. Potrivit reprezentanților DSP Alba, este vorba despre o cununie care a avut loc la o pensiune de pe raza comunei Ocoliș. Din cele 40 de persoane participante, șapte au acuzat stări de rău și au fost transportate la cea mai apropiată unitate sanitară, și anume Spitalul Municipal Turda. Trei au plecat acasă în cursul nopții iar patru (doi bărbați și două femei) au fost internate, stare lor fiind, ieri, una bună.

Cea de-a doua anchetă epidemiologică a fost declanșată după ce tot în cursul serii de sâmbătă alte 13 persoane care participau la o nuntă ce a avut loc la o sală de evenimente de pe raza municipiului Alba Iulia au acuzat de asemenea stări de rău și s-au prezentat la UPU Alba Iulia. Un copil de 14 ani care acuza o stare de rău ușoară/moderată a fost internat pentru supraveghere. Ceilalți au refuzat internarea. La nuntă au participat aproximativ 200 de persoane.

„În ambele cazuri, inspectorii DSP Alba, alături de reprezentanți ai DSVSA Alba și cei ai Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Alba, s-au deplasat în teren pentru a preleva probe din mâncarea servită cât și de pe mâinile personalului care a manipulat alimentele la cele două locații pentru stabilirea exactă a cauzei care a dus la cele 21 cazuri de presupusă toxiinfecție alimentară. Vom reveni cu concluzii și măsuri după finalizarea analizelor de laborator și a anchetelor epidemiologice”, au transmis, duminică, reprezentanții DSP Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite