Urs surprins pe străzile orașului Zlatna din Munții Apuseni. Animalul a fost alungat cu petarde VIDEO

0
Publicat:

Prezenţa unor urşi a fost semnalată în zone din Munţii Apuseni şi de pe Valea Sebeşului, în cursul serii de vineri, fiind folosite petarde de către jandarmi şi emise mesaje Ro-Alert.

Un urs a coborât pe străzile orașului Zlatna FOTO Jandarmeria Alba
Un urs a coborât pe străzile orașului Zlatna FOTO Jandarmeria Alba

„Aseară (vineri - n.r.), în jurul orei 22,00, un bărbat a sesizat prin apel la 112 prezenţa unui urs în oraşul Zlatna, pe strada Mihai Eminescu. La faţa locului s-a deplasat echipa de intervenţie aflată în serviciu, care a constatat că ursul nu mai era prezent în zona indicată. Având în vedere faptul că ursul se putea afla în apropierea localităţii unde a fost văzut, s-au folosit petarde şi s-a emis mesaj Ro-alert", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, în aceeaşi zi jandarmii din Alba au intervenit şi în localitatea Dobra, unde a fost semnalată prezenţa unui urs.

În ultimele săptămâni, în mai multe rânduri a fost semnalată prezenţa unor urşi în zona unor localităţi din Alba, cu deosebire de pe Valea Sebeşului.

În urmă cu aproape un an, un fermier a filmat un urs de mari dimensiuni, într-o comună din apropierea orașului Zlatna, după ce i-a omorât mai multe animale.

„Șapte au fost mâncate și ursul e tot în viață. Că la noi în România ursul e mai valoros decât omul. Avem jumătate din numărul urșilor din UE și tot nu se dă drumul la împușcarea urșilor. M-am scârbit de legile astea tâmpite din Romania. M-am saturat să vezi cum îți omoară ursul animalele în fața ta și nu poți face nimic. Poate merg urșii în Parlament. Atunci poate se vor împușca”, a susținut Traian Ursaleș.

Anterior, un alt urs a făcut prăpăd în zona comunei Bucium, tot din Munții Apuseni. Animalul sălbatic a ucis un număr de nouă vaci în cursul acestei veri.

„Cele mai grase și frumoase sălbăticiuni cred că se află la Bucium, Alba zona Conțu Vîlcoi. Au trăit bine vara asta, au mâncat 9 animale, 8 de la mine și 1 de la altcineva. Chiar protejăm animalele, le asigurăm și hrana!!!”, a transmis Vasile Morariu, viceprimarul comunei Roșia Montană. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite