Spărgători de dozatoare de lapte, condamnați penal pentru furt. Au dat nouă lovituri într-o singură noapte

0
Publicat:

Trei tineri care s-au specializat în furturi de bani din dozatoare de lapte au fost condamnați de Judecătoria Aiud (Alba), la pedepse penale. Cei trei au jefuit sau au încercat să jefuiască nouă astfel de aparate într-o singură noapte.

Spărgătorii au fost filmați de camere de supraveghere FOTO Adevărul
Spărgătorii au fost filmați de camere de supraveghere FOTO Adevărul

Doi au primit măsuri educative, fiind minori la data faptelor, iar al treilea a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

Cei trei (Andrei T., Nicușor L. și Cosmin C.) au dat, în total, nouă lovituri, în noaptea de 9/10 martie 2021, vizate fiind dozatoare de lapte amplasate în Teiuș și Alba Iulia.

Unul dintre cei doi asigura paza în timp ce ceilalți forțau cu unelte specifice sistemele de închidere pentru a scoate banii.

În unele cazuri nu au avut succes, ci doar au distrus sistemele dozatoarelor.

La data de 11 martie 2021, polițiștii din Teiuș i-au identificat pe cei trei autorii, de 15, 17 și 33 de ani, primul din comuna Crăciunelu de Jos, iar ultimii doi din comuna Ighiu. Ulterior au fost trimiși în judecată, unul pentru complicitate la furt, iar ceilalți doi pentru furt.

„În timp ce inculpatul (…) a asigurat paza supraveghind zona, ceilalți doi inculpați au forțat sistemul de închidere al dozatorului de lapte și ușa de la colectorul de bani de unde au sustras suma de aprox. 200 lei și au distrus cititorul de bani”, astfel este descrisă una dintre faptele acestora.

Au recunoscut faptele

Dintr-un alt dozator au furat 30 de lei, o altă faptă a fost în valoare de 6 lei, în timp ce din două aparate din Alba Iulia au sustras, de asemenea, aproximativ 120 de lei. Cei trei au fost surprinși de camere de luat vederi, astfel încât au fost identificați cu rapiditate. De asemenea, pe unele dintre aparatele jefuite au fost identificate amprente care aparțineau acestora.

Au avut o atitudine sinceră, recunoscând fapta în cursul urmăririi penale. Unul dintre ei (Andrei T.) este trimis în judecată și pentru alte infracțiuni, în dosare aflate pe rolul Judecătoriei Alba Iulia, iar în prezent este arestat preventiv în una din aceste cauze, fiind încarcerat în Penitenciarul Aiud. Instanța a aplicat în cazul minorilor măsura educativă măsura educativă a asistării zilnice, pe o durată de 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Incupatul major (Călin C.) a fost condamnat la 1 an și 2 luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt calificat. De asemenea, acesta trebuie să presteze muncă în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile. Hotărârea Judecătoriei Aiud, din 18 august 2023, nu a fost contestată.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite