Noi proteste în principalele oraşe din Alba. 5.000 de persoane, în stradă la Alba Iulia, Sebeş şi Blaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Alba Iulia, Blaj şi Sebeş au avut loc vineri noi mişcări importante de protest la care participă mii de oameni. Circa 5.000 de persoane au participat la mitingurile şi marşurile de protest.

UPDATE ora 21.50: Protestele din Alba s-au încheiat după ora 21.00. În total, la fel ca şi ieri, circa 5.000 de oameni au ieşit în stradă. La Alba Iulia au fost peste 3.500, la Sebeş - 1.000, iar la Blaj au protestat câteva sute de persoane.

UPDATE ora 21.00: La Alba Iulia sunt peste 3.000 de persoane în marşul de pe străzile oraşului. Şi la Sebeş au ieşit circa 1.000 de oameni. La Blaj şi Cugir sunt, de asemenea, sute de persoane. 

UPDATE ora 19.20: Grupul protestatarilor din Alba Iulia mărşăluieşte pe străzile din oraş. Circa 2.000 de persoane scandează împotriva guvernului Grindeanu, împotriva PSD şi solicită intervenţia DNA. Traseul este acelaşi ca şi în zilele anterioare, la final protestatarii urmând să revină în zona Prefecturii. La această oră, la Alba Iulia plouă.

Sute de oameni în stradă şi la Blaj. Foto: Claudiu Nicuşan

image

Ieri, la Sebeş au fost peste 800 de oameni, iar la Blaj au participat circa 500 de persoane. Evenimentul de la Alba Iulia este programat să înceapă la ora 18.00 în zona parcului din faţa Prefecturii Alba. La Sebeş protestul începe la ora 19.00 în faţa Casei de Cultură din oraş, iar la Blaj întâlnirea oamenilor va avea loc în piaţa din faţa Primăriei.

image

”Suntem cu toţii vinovaţi că nu am fost la vot în 11 decembrie. Nu mai putem schimba nimic acum. Nu vrem să dărâmăm guvernul, nu vrem să cadă PSD. Este alegerea oamenilor care au votat. Doar că nu suntem de acord cu această ordonanţă aprobată peste noapte, dată noaptea ca hoţii”, s-a spus joi la mitingul de la Alba Iulia. 

image

Cei peste 4.000 de protestatari au parcurs mai mult de 10 kilometri pe jos, pe străzile oraşului chemând şi alţi oameni alături de ei. La final au revenit în Piaţa ”IIC Brătianu” unde s-a cântat imnul naţional şi s-a promisă că se va reveni ori de câte ori este nevoie până ce Guvernul va decide să abroge ordonanţa.

S-a scandat: ”Noaptea ca hoţii”, ”Bucureşti nu uita, Alba e de partea ta”, ”Nu vă fie frică ţara se ridică”, ”Abrogaţi şi plecaţi”, ”Jos Guvernul”, ”Parlament penal”, ”Ieşiţi din casă, dacă vă pasă”, ”Vrem anticipate”, ”Uniţi, salvăm, toată România”, ”Ne-am săturat, de cât aţi furat”.

Citiţi şi:

Proteste la Alba Iulia, Sebeş şi Blaj. 5.000 de oameni au scandat „Jos ordonanţa” şi „Noaptea, ca hoţii” FOTO VIDEO

”Noaptea ca hoţii, îşi fac legi proprii” Cum am trăit cel mai mare protest organizat la Alba Iulia, în ultimii 20 de ani

 

Protest anunţat la Alba Iulia faţă de „ordonanţa penalilor“. Peste 4.000 de oameni scandează „PSD, nu uita, va veni şi vremea ta!“

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite