Moţii din Horea primesc bani pentru repararea drumului distrus de camioanele care au coborât avionul prăbuşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avionul a fost coborât de pe munte pe bucăţi
Avionul a fost coborât de pe munte pe bucăţi

Reprezentanţii administraţiei locale din comuna Horea, care au cerut la Bucureşti refacerea drumului afectat de utilajele care au coborât de pe munte epava avionului prăbuşit în Apuseni, au primit primul semnal pozitiv. Reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării au venit în zonă, împreună cu specialişti de la Compania Naţională de Investiţii, ca să evalueze situaţia.

Este vorba despre drumul comunal ce leagă localităţile Horea, Giurgiuţ şi Zinzeşti, în lungime de 12 kilometri, care, potrivit localnicilor, a fost distrus în urma transportului cu tractoarele şi maşinile instituţiilor implicate în salvarea victimelor şi a transportului epavei avionului. Drumul a fost pietruit de primărie în anii 2012 – 2013, mai precizează aceştia, iar acum este impracticabil.

În 7 februarie, o delegaţie din comuna Horea a fost prezentă în audienţă la ministrul Transporturilor de atunci, Ramona Mănescu, pentru a-i cere bani necesari reabilitării drumului. Localnicii au lăsat şi petiţii la Guvern şi Ministerul Dezvoltării. O lună mai târziu, în zonă a ajuns echipa de la Ministerul Dezvoltării şi CNI. Astfel, după ce acesta vor evalua situaţia, autorităţile din Horea vor primi sumele necesare pentru repararea drumului, ce ar putea începe într-o lună şi jumătate.

Moţii spun că drumul va purta numele pilotului Adrian Iovan, care şi-a pierdut viaţa în accidentul aviatic din 20 ianuarie. Reprezentanţii moţilor au mai spus că, la Horea, se intenţionează amenajarea unei piste de aterizare pentru elicoptere, care ar urma să fie construită tot cu sprijinul Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă.

Accidentul de avion din Apuseni: la manşa avionului nu s-ar fi aflat Adrian Iovan ci copilotul Răzvan Petrescu

Salvatorii din Horea, audiaţi ca martori de procurorii militari în dosarul accidentului aviatic din Apuseni

FOTO VIDEO „Lacrimi îngheţate“ pe Muntele Petreasa pentru Adrian şi Aura. Romaniţa Iovan s-a rugat şi a plâns la locul tragediei aviatice din Apuseni

Parastas emoţionant în Apuseni. Romaniţa Iovan a pus un avion din lego făcut de fiul lui Iovan pe crucea de la locul tragediei

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite