”Mioriţa”, în varianta modernă. Trei ciobani condamnaţi la pedepse grele pentru tentativă de omor asupra altor doi îngrijitori de animale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ciobani

Trei ciobani care au agresat grav alţi doi îngrijitori de animale au fost condamnaţi, definitiv, la pedepse cu executare. Scandalul a avut loc în aprilie 2017, iar sentinţa definitivă a fost pronunţată în 12 iunie 2019, la Curtea de Apel Alba Iulia.

Cinci persoane din Sebeş, Lancrăm şi Săsciori au fost implicate într-un conflict petrecut pe o păşune lângă Râpa Roşie. Acestea s-au agresat reciproc, din cauza unor neînţelegeri legate de locul de păşunat. 

Astfel, între S. Valer, de 39 de ani, din comuna Săsciori, S. Andrei Ilie, de 27 de ani din Sebeş şi un minor de 17 ani (la data faptei), din Lancrăm, pe de o parte şi alte persoane de 64 de ani, respectiv 25 de ani, pe de altă parte, a izbucnit un conflict spontan. În timpul scandalului, victimele au suferit leziuni corporale grave şi au fost transportate la spitalul din Alba Iulia unde au primit îngrijiri medicale. 

Inculpaţii Stănuş au fost condamnaţi, fiecare, a câte 8 ani de închisoare, în timp ce tânărul minor la data faptei (P. Gheorghe Adrian) a primit măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 5 ani. Instanţa a respins cererile de schimbare a încadrării juridice formulate de inculpaţi din infracţiunea de tentativă de omor calificat în infracţiunea de vătămare corporală. În plus, s-a mai stabilit obligativitatea ca aceştia să achite, în solidar, daune morale de 140.000 de lei către cele două victime, la care se aduaugă daune materiale şi cheltuieli de judecată. 

Spitalul Judeţean Alba ar urma să fie despăgubit cu peste 22.000 de lei, iar Spitalul Municipal Sebeş cu peste 3.400 de lei, sume ce reprezintă cheltuielile de spitalizare cu cei doi bărbaţi agresaţi. De asemenea, au fost confiscate obiectele contondente folosite la comiterea faptei: patru bucăţi din lemn şi a bâtă ciobănească bâtei depuse la Camera de corpuri delicte a Tribunalului Alba.

”Respinge ca nefondate apelurile declarate de inculpaţii S. Andrei Ilie, S. Valer, P. Gheorgeh Adrian împotriva sentinţei penale nr. 41/11.03.2019 pronunţată de Tribunalul Alba. Scade din durata pedepsei închisorii pronunţate faţă de inculpatul S. Andrei Ilie perioada în care inculpatul a fost reţinut în data de 02.04.2017 şi arestat la domiciliu, începând cu data de 04.04.2017 şi până la data de 10.05.2018”, se precizează în minuta sentinţei definitive. Cei trei au fost ridifcaţi, joi, de la domiciliu de către poliţişti şi au fost depuşi în penitenciar, respectiv în centrul de detenţie pentru minori, pentru executarea pedepselor.

Citiţi şi:

 

Prefectul de Alba, Dănuţ Hălălai, dat în judecată de Primăria condusă de fratele său, Mirel Hălălai. Pretenţiile financiare solicitate de instituţia publică

 

Lotul din autostrada A10 care va fi finalizat în decembrie 2019. Ministrul Transporturilor îl felicită pe constructor

 

Satul unde se potriveşte zicala „la capătul lumii“. Monumentul istoric vechi de cinci secole unde se găseşte o pictură a „împăratului roşu-galben“

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite