Mihnea Costachi vrea să ajungă pe podium la campionatele europene şi mondiale de şah

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihnea Costachi, triplu campion naţional de juniori în 2010, şi-a continuat seria succeselor şi în luna mai. La începutul acestei luni, şahistul albaiulian în vârstă de 10 ani a făcut parte din echipa României clasata pe locul 2 la Balcaniada de juniori pe echipe desfăşurată la Călimăneşti.

Competiţia, la care au participat 7 echipe, a fost câştigată de echipa Greciei cu 18 puncte, urmată de România cu 17,5 puncte, podiumul fiind completat de Bulgaria cu 14,5 puncte. Pe lângă medalia de argint din competiţia pe echipe, Costachi a obţinut şi medalia de aur pentru cel mai bun rezultat individual (5 victorii şi o remiză) la masa 4, acolo unde au jucat reprezentanţii sub 10 ani ai echipelor participante.

La doar o săptămâna după balcaniadă, Mihnea Costachi a participat la finala Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la şah, clasele I-VIII, desfăşurată la Deva, competiţie organizată de Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Hundeoara. Elev în clasa a III-a, Mihnea a fost cel mai tânăr din cei 38 de participanţi, având de înfruntat şahişti cu câţiva ani mai mare decât el. Cu toate acestea elevul şcolii generale „Ion Agârbiceanu“ din Alba Iulia s-a descurcat foarte bine, terminând competiţia pe locul 3, neînvins, cu 3 victorii şi 4 remize.

Tânărul şahist albaiulian are ca obiective principale în acest an clasarea pe podium la campionatele europene de şah rapid pentru juniori de la Subotica (Serbia) din luna iunie şi la campionatele mondiale de juniori de la Halkidiki (Grecia) din luna octombrie.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite