Medicul şef de la Peniteniciarul Aiud condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat vineri, 21 decembrie 2012, la 4 ani d eînchisoare cu suspendare pe medicul şef al Penitenciarului Aiud, Mirel Vasile Duda. Acesta este acuzat de luare de mită. În acelaşi dosar, Raul Hancheş (Pricu), fost lider al lumii interlope din Alba Iulia, a primit 4 ani cu executare.

Mirel Vasile Duda a primit 4 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă de 6 ani. Aceeaşi pedeapsă a fost aplicată şi în cazul lui Sorin Gabriel Moldovan, în timp ce Ionel Marin a fost condamnat la pedeapsa finală de 4 ani cu executare. Raul Hancheş (foto jos), fost lider al lumii interlope din Alba Iulia, cunoscut sub porecla Pricu, a primit şi el pedeapsa finală de 4 ani cu executare. Pricu mai are un rest de 1.200 de zile dintr-o condamnare anterioară, în care a fost eliberat condiţionat. Doi ani cu executare a primit şi inculpatul Marian Stanciu. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi contestată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pentru ce au fost trimişi în judecată

Medicul Mirel Vasile Duda este acuzat dee luare de mită, Sorin Gabriel Moldovan, ofiţer în cadrul Penitenciarului Aiud, a fost trimis în judecată pentru complicitate la infracţiunea de luare de mită; Ionel Marin este acuzat de dare de mită, Raul Nicolae Hancheş (Pricu) este judecat pentru complicitate la infracţiunea de dare de mită şi Marian Stanciu, acuzat de complicitate la infracţiunea de dare de mită. Dosarul a fost trimis în judecată de procurorii DNA la începutul anului 2012.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada mai-iunie 2010, Mirel Vasile Duda în calitate de medic şef al Penitenciarului Aiud, a pretins şi primit de la Ionel Marin suma de 500 de euro pentru a-i facilita transferul la Spitalul Penitenciar Dej unde spera să obţină un termen mai scurt de rediscutare a propunerii de liberare condiţionată.

Inculpatul Ionel Marin se afla încarcerat în Penitenciarul Aiud, fiind în executarea unei pedepse de 10 ani închisoare pentru infracţiuni de crimă organizată. Banii au fost remişi prin intermediul inculpaţilor Sorin Gabriel Moldovan, ofiţer în cadrul aceluiaşi penitenciar şi Raul Nicolae Hancheş. „La rândul său, inculpatul Marian Stanciu i-a înlesnit lui Ionel Marin legătura cu Sorin Gabriel Moldovan şi Raul Nicolae Hancheş cunoscând intenţiile lui Ionel Marin şi asigurându-se de colaborarea lor. În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor imobile aparţinând inculpatului Mirel Vasile Duda“, se afirmă într-un comunicat de presă al DNA. 

Pricu îi cunoştea pe angajaţii Penitenciarului Aiud având în vedere că a stat aici închis mai bine de patru ani. Raul Hancheş este judecat pentru infracţiuni de crimă organizată în dosarul “Prostituate pentru VIP-uri”. Judecătorii din Alba au emis pe numele său un mandat de arestare în lipsă. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite