Măştile de protecţie devin obligatorii în spaţiile publice aglomerate din Alba Iulia. Se recomandă şi purtarea mănuşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Măştile au devenit obligatorii şi la Alba Iulia
Măştile au devenit obligatorii şi la Alba Iulia

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Alba Iulia a instituit oligaţia purtării măţtii de protecţie în spaţiile potenţial aglomerate.

Măştile de protecţie facială în spaţiile potenţial aglomerate vor fi obligatorii, au transmis reprezentanţii Primăriei Alba Iulia. 

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a decis următoarele:

1. Achiziţia de dezinfectanţi TP1 cu aviz biocid şi dozatoare de dezinfectant pentru mâini pentru unităţile şcolare din Alba Iulia care îşi vor relua parţial activitatea după data de 02.06.2020.

Argumente: Conform măsurilor de limitare a răspândirii infectării persoanelor cu noul coronavirus SARS-CoV-2 cauzator de COVID-19, având în vedere anunţatele măsuri de relaxare a limitărilor şi restrângerilor libertăţilor persoanelor după data de 15 mai, respectiv reluarea parţială a cursurilor pentru clasele terminale, pentru luarea de măsuri în vederea limitări riscului de contaminare cu COVID-19 la nivelul Municipiului Alba Iulia este justificată achiziţia de dezinfectanţi TP1 cu aviz biocid care vor fi folosiţi pentru elevi şi cadre didactice din Municipiul Alba Iulia.

2. Instituirea măsurii obligatorii de purtare a măştilor de protecţie facială în spaţiile potenţial aglomerate (pieţe agroalimentare, magazine/supermarketuri/ hypermarketuri, magazine de bricolaj ş.a.).

Aceste măsuri sunt obligatorii atât pentru vânzători cât şi pentru cumpărători. Totodată se recomandă utilizarea mănuşilor de protecţie. Măsura distanţării sociale (1,5 m) este obligatorie în toate spaţiile potenţial aglomerate (pieţe agroalimentare, magazine/supermarketuri/ hypermarketuri, magazine de bricolaj ş.a.). În cazul în care nu există posibilitatea achiziţionării de măşti chirurgicale sau alte tipuri de măşti cu factor de protecţie, pot fi folosite măşti confecţionate din material textil. Până în prezent alte trei oraşe din Alba (Câmpeni, Abrud şi Blaj) au instituit obligaţia purtării măştii de protecţie în spaţiile publice aglomerate.

Tot în contextul epidemiei de COVID 19, Primăria Alba Iulia anunţă că a primit din partea municipalităţii Lanzhou (provincia Gansu) din China o donaţie constând în materiale sanitare. Donaţia constă în  8.000 măşti chirurgicale de unică folosinţă, 200 de combinezoane de unică folosinţă şi 2.000 perechi de mănuşi de unică folosinţă. Acestea vor fi distribuite şi folosite de personalul cu rol în procedurile de izolare şi carantinare a persoanelor suspecte de infecţia cu SARS-CoV-2.

Citiţi şi:

 

Judeţul din ţară unde se va face testarea în masă a populaţiei pentru coronavirus. Se vor realiza zilnic până la 4.000 de teste

 

Avertismentul privind depopularea accelerată a României. Câţi locuitori vor fi în 2100 şi care vor fi cele mai afectate zone

 

Cel mai izolat teritoriu locuit din lume. Unde se află insula descrisă în cărţile lui Jules Verne şi accesibilă doar cu vaporul  

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite