Mandate de arestare pentru 30 de traficanţi de carne vie din Hunedoara şi Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o noapte întreagă de audieri Tribunalul Alba a emis mandata de  arestare pentru 29 de zile pentru 30 de inculpaţi, dintre care cinci în lipsă. Toate cele 25 de persopane prezente la pronunţarea hotărârii Tribunalului Alba au făcut recurs. Cauza lor se va judeca zilele următoare la Curtea de Apel Alba Iulia.

Un număr de 30 de persoane acuzate de proxenetism şi trafic de minori au primit mandate de arestare preventivă. Tribunalaul Alba a admis propunerea de arestare preventivă a procurorilor de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Alba şi a hotărât emiterea mandatelor de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile.

Acuzaţii au făcut recurs

Judecătorii de la Tribunalul Alba au lucrat toată noaptea şi a emis 25 de mandate pentru acuzaţii care au fost reţinuţi în urma acţiunii conjugate aprocurorilor de la DIICOT Alba, Sibiu şi Hunedoara împreună cu ofiţeri de la Brigada de Combatare a Criminalităţii Organizate şi jandarmi şi alte mandate pentru cinci acuzaţi în lipsă. „Judecătorii au hotărât ca învinuiţii să rămână în stare de arrest până la confirmarea acuzaţiilor.

Cele 25 de persoane prezwente pot cre în 24 de ore recurs. Cei pentru care mandatul s-a emis în lipsă pot face recurs în 24 de ore de la momentul în care vor fi înştiinţaţi“, a spus Sorina Cristorean, reprezentantul Biroului de Presă al Tribunalului Alba. Toate cele 25 de persoane prezente în sală au făcut recurs la această hotărâre. „Recursul se va judeca la Curtea de Apel Alba Iulia în următoarele zile“, a mai precizat Sorina Cristorean.

Racolau minore din familii dezortganizate

Dintre cei 25 de arestaţi prezenţi 21 sunt din judeţul Hunedoara. „Ceilalţi acuzaţi sunt din judeţul Alba. Dintre cei pentru care s-a emis mandate de arestare în lipsă unul este din judeţul Hunedoara“, a precizat reprezentantul Biroului de Presă al Tribunalului Alba. Aceştia acţionau atât în ţară cât şi în Germania, Spania, Italia şi Franţa şi formau reţea specializată în trafic de persoane cu scopul expluatări sexual. Procurorii DIICOT au stabilit că proxeneţii racolau fete, cu vârste care uneori coborau sub 14-17 ani, din familii dezorganizate sau fără posibilităţi material.

Prin acţiunea amplă de ieri la sediul DIICOT au fost aduse 70 de persoane după ce au fost făcute percheziţii în locuinţe din Deva, Hunedoara, Orăştie, Simeria, Geoagiu şi Cugir. „Investigaţiile au început în luna aprilie 2009, iar în cauză se efectuează cercetări şi faţă de alţi învinuiţi care în present se află în Franţa, Germania sau Italia“, a spus comisarul şef Traian Berbeceanu, şeful Brigăzii de Combatare a Criminalităţii Organizate Alba Iulia.


 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite