Lupi filmați în toată splendoarea, în mediul natural, într-o pădure din Munții Apuseni VIDEO

0
Publicat:

Mai mulți lupi au fost filmați de o cameră de supraveghere amplasată pe teritoriul Parcului Natural Apuseni. Animalele pot fi observate în toată splendoarea lor, în mediul natural, plimbându-se nestingherite pe cărarea din pădure.

Lupi surprinși de o cameră video în Munții Apuseni FOTO captură video
Lupi surprinși de o cameră video în Munții Apuseni FOTO captură video

Animalele sălbatice pot fi observate pe un drum care străbate o pădure din această zonă sălbatică a țării, fie singuri pe timpul zilei sau, noaptea, în haită. Unul dintre animale duce în gură, cel mai probabil, un rest dintr-o pradă.

Lupii trăiesc în haită și au un rol important în menținerea unor ecosisteme natural sănătoase. Cele mai multe haite au în componență perechea conducătoare, formată din masculul și femela alfa, precum și puii lor de până la trei ani. În fiecare haită există o ordine respectată, limbajul corpului exprimând poziția lupului în haită.

Lupii parcurg zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, coordonat, dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă.

„Munţii Apuseni reprezintă o zonă propice pentru dezvoltarea acestei specii. Lupul se comportă atât ca vânător, cât şi ca necrofag (mâncător de hoituri), fiind un important factor în păstrarea echilibrului natural. Mănâncă aproape orice fel de vietate, de la broaşte şi larve, iepuri, pârşi şi alte animale mici, la mistreţ, cerb, măgar domestic, boi şi chiar urşi”, susțin specialiștii în biodiversitatea faunei de la administrația Parcului Natural Apuseni.

În căutarea hranei ei pot parcurge peste 100 km într-o singură noapte. Viteza de alergare a lupului poate depăşi 60 km/oră. Simţurile sale sunt extraordinare. Nu doar mirosul este deosebit de fin, dar şi auzul, şi văzul, lupul putând vâna foarte bine atât noaptea - timpul său preferat de vânătoare, cât şi ziua sau în perioadele de amurg şi dimineaţă.

Este un vânător foarte talentat, însă modul lui de trai are un impediment major: este concurentul direct al omului la hrană şi pe majoritatea zonei lui de răspândire a pierdut în această luptă inegală. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite