Cum a golit un urs, într-o singură noapte, o întreagă fermă piscicolă din Apuseni. O tonă de păstrăv a dispărut VIDEO

0
Publicat:

Un urs înfometat a provocat o pagubă importantă unei mici ferme piscicole din Munții Apuseni. Animalul sălbatic a „golit” de apă și, implicit, de pește două bazine ale crescătoriei.

Animalul sălbatic a ajuns la bazinele fermei piscicole FOTO captură video
Animalul sălbatic a ajuns la bazinele fermei piscicole FOTO captură video

Ursul „pescar” a fost surprins de camera de supraveghere a crescătoriei în timp ce încerca să prindă pește dintr-un bazin în care se aflau păstrăvi.

Incidentul a avut loc în comuna Lupșa din Munții Apuseni, în zona denumită Mănăstire, weekendul trecut. În încercarea sa de a prinde ceva pește, ursul a activat sistemul de evacuare a apei din bazin.

Proprietarul crescătoriei de păstrăvi a postat pe o rețea de socializare un film în care se vede cum ursul care, în jurul orei 22.00, a pornit în căutare de hrană.

A doua zi când a mers să verifice, a constatat că cele două bazine erau aproape goale, iar cea mai mare parte a peștilor au ajuns în valea din apropiere. Circa o tonă de pește a dispărut.

„Ursache și-a făcut provizii, o dat drumul la pești pe vale în jos”, a comentat, ironic, proprietarul fermei piscicole. Ursul este, cel mai probabil, cel care a fost semnalat în ultimele zile în zona comunelor Bistra și Lupșa.

Bazinele au fost golite de apă FOTO Facebook
Bazinele au fost golite de apă FOTO Facebook

Și în Munții Apuseni, urșii au început să coboare din zonele înalte spre localități, în căutare de hrană. Autoritățile statului anunță periodic prezența unor animale sălbatice în localități din zona montană și emit și alerte către locuitorii de aici.

„Ursul locuieşte în păduri de conifere şi foioase, având activitate preponderent diurnă. La noi, ursul mănâncă după anotimp. Primăvara se hrăneşte mai ales cu cadavrele sălbăticiunilor care n-au putut trece iarna, vara mănâncă mai multe fructe decât animale (zmeură, mure, afine, merişoare), iar toamna regimul aste aproape exclusiv vegetarian. Mai mănîncă jir, miere, furnici, albine, viespi etc”, susțin specialiștii în fauna montană de la Parcul Natural Apuseni.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite