Lumea copiilor în Cetatea Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul de Păpuşi “Prichindel” din Alba Iulia împlineşte în acest an 60 de ani. Pentru a marca acest eveniment, conducerea teatrului şi Consiliul Judeţean au pregătit în acest weekend un program dedicat copiilor, ce se va desfăşura în Cetate.

Primul spectacol al teatrului albaiulian a fost „Găinuşa harnică”. De-a lungul celor 60 de ani de viaţă, teatrul albaiulian a fost condus de Traian Huiu, Ioan Văidean, Petre Diaconu, Valer Şuşman, Dumitru Floca, Ioan Stânea, Aurel Crăciun, Ioan Sângereanu, Remus Rednic, Dan Purcelean şi Ioana Bogăţan. În premieră absolută, vineri are loc prezentarea unui nou spectacol pentru copii intitulat “ZULENKA” în regia lui Cristian Pepino. Evenimentul se desfăşoară de la ora 18.00 la sediul instituţiei în cadrul evenimentului aniversar PRICHINDEL 60.

“Zulenka” este o poveste pentru copiii mici, pentru cei mai mici spectatori ai noştri şi este un text inspirat din creaţia Baronesei Orczy care a publicat la Londra către sfârşitul secolului al 19-lea un volum de minunate poveşti. E o istorie fără violenţă fiind în acest sens mai potrivită pentru copiii de până la şapte ani. Basmele obişnuite prezintă de obicei episoade violente sau deosebit de dramatice potrivite mai degrabă pentru copiii mai mari de şapte ani”, a spus Cristian Pepino, regizorul piesei.

“Este un spectacol special pentru noi, scenariul a fost adaptat şi scris pentru actorii teatrului nostru, încadrat de o scenografie spectaculoasă cu proiecţii şi păpuşi de care cu siguranţă copiii se vor îndrăgosti pe loc şi nu în ultimul rând cu o muzică de excepţie. Toate acestea sunt puse în evidenţă prin măiestria mânuirii actorilor care fac ca totul să prindă viaţă pe scenă”, a spus Ioana Bogăţan, manager teatru.

Weekendul copiilor (1-2 iunie) aduce numeroase evenimente în zona Pieţei Cetăţii şi pe strada Mihai Viteazul.


Sâmbătă, 2 iunie
Ora 11.00: Casa Noastră (Parcul Custozza)
Ora 11.00: Dinotimo – personaje de poveste, jocuri, jucării (Custozza)
Ora 12.00: Lumea dansului – Dance to Sunrise (Custozza)
Ora 12.30: Cafenea literară – 60 de ani de teatru Prichindel (la sediul teatrului)
Ora 17.00: Dinotimo – personaje de poveste, jocuri şi jucării (Custozza)
Ora 18.00: Eroii din poveşti cu Marian Râlea (Custozza)
Ora 20.00: Les Divas, compania Transe Express, un spectacol cu păpuşi gigant – Franţa (str. Mihai Viteazul)

Duminică, 3 iunie
Ora 11.00: Parada păpuşilor gigant & Fanfara judeţului Alba (str. Mihai Viteazul)
Ora 12.00: Dinotimo – personaje de poveste, jocuri, jucării (Custozza)
Ora 16.00: Dinotimo – personaje de poveste, jocuri, jucării (Custozza)
Ora 17.00: Parada păpuşilor gigant & Fanfara judeţului Alba (str. Mihai Viteazul)
Ora 18.00: Andra şi Răzvan – concert pentru copii (Custozza).

Alte evenimente dedicate copiilor se desfăşoară în spaţiile RYMA, unde în 1 iunie este programată manifestarea „Lumea copiilor din Cetate“, dar şi la Alba Mall, care organizează în 2 iunie, începând cu ora 18.00, “Carnavalul copilăriei”.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite