Lucrări reluate pe Transalpina de Apuseni. O firma din Alba va primi 114 milioane de lei pentru 43 de kilometri

0
Publicat:

Se reiau lucrările pe lotul 1 al DJ 107I, drumul denumit Transalpina de Apuseni, deoarece Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins contestația înaintată cu privire la desemnarea câștigătorului.

Drum județean în zona comunei Râmeț FOTO Facebook/ Județul Alba
Drum județean în zona comunei Râmeț FOTO Facebook/ Județul Alba

Consiliul Județean Alba a inițiat demersurile oficiale pentru derularea lucrărilor rămase de exercutat pe lotul 1 al Transalpinei de Apuseni. Lucrările vor demara în luna ianuarie 2023.

„Lucrările vor începe din municipiul Aiud (cu străzile Avram Iancu și Moților) în luna ianuarie 2023. Nu se decopertează înainte de sărbătorile de iarnă pentru că există riscul ca din cauza săpăturilor rețeaua de apă să înghețe. În săptămânile următoare se predă amplasamentul și se realizează organizarea de șantier. Pe perioada lucrărilor se va circula pe un singur sens, cu semafor. Conform contractului, lucrările pe întregul lot vor fi finalizate în termen de 12 luni”, acestea au fost concluziile întâlnirii, potrivit reprezentanților administrației locale din Aiud.

Lotul 1 din proiectul de modernizare a DJ 107 I are o lungime de 43,51 kilometri, iar potrivit caietului de sarcini, până în prezent pe acest lot au fost executate lucrări în procent de aproximativ 29% din valoarea contractului de execuție, constând în: amenajarea terenului, terasamente, structură rutieră, podețe tubulare de descărcare și podețe de acces, scurgerea apelor.

Contract de aproape 114 milioane de lei

Lucrările în continuare vizează reabilitare părții carosabile prin execuție fundație din balast și piatră spartă și două straturi de mixturi asfaltice; construire/reabilitare poduri și podețe; montare parapeți flexibili pe fundații izolate/adâncite. Valoarea contractului câștigat de Elis Pavaje SRL este de 113,7 milioane de lei, fără TVA.

Pe acest lot sunt cuprinse și străzile Avram Iancu, Moților și Abrudului din municipiul Aiud. „Disconfortul datorat de intrarea în insolvență a constructorului inițial ne-a afectat pe toți și ne pare rău pentru condițiile dificile de trafic. Ori de câte ori a fost posibil am solicitat și CJ Alba a intervenit de urgență pentru ameliorarea circulației. Pe primele două dintre aceste străzi au fost deja efectuate lucrări pentru introducerea în subteran a tuturor utilităților: rețele de apă, gaz, energie electrică, telefonie, internet. În curând urmează lucrările la infrastructura supraterană”, au mai precizat cei de la Primăria Aiud.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite