Juniorul Mihnea Costachi din Alba Iulia, în topul celor mai buni şahişti români în 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatele excelente ale juniorului albaiulian Mihnea Costachi (14 ani) au fost recunoscute şi de Federaţia Română de Şah care l-a inclus în topul celor mai buni şahişti români ai anului 2014, pe poziţia a cincea.

Cel mai bun şahist român al anului a fost desemnat marele maestru internaţional Constantin Lupulescu, liderul echipei naţionale de seniori a României, acesta fiind urmat în clasament de trei mari maestre componente ale echipei României de senioare, Irina Bulmaga, Cristina Foişor şi Corina Peptan. Au mai fost incluşi în Top 10 alţi cinci şahişti români cu rezultate foarte bune în anul 2014:  Bogdan Deac, Vlad Barnaure, Andreea Cosman, Luminiţa Cosma şi Daria Visanescu.

Pentru Mihnea Costachi anul 2014 a fost cel mai bun al carierei sale de până acum, şahistul albaiulian obţinând medalia de bronz la Campionatele Mondiale de juniori din Africa de Sud, medalia de argint în Campionatul Naţional de şah rapid pentru seniori şi trei titluri de campion naţional de juniori la şah clasic, şah rapid şi blitz. De asemenea în anul care se încheie Mihnea Costachi a fost inclus în echipele naţionale de juniori care au participat la Campionatul European de juniori sub 18 ani şi Olimpiada de juniori sub 16 ani. Tot în acest an Mihnea Costachi a obţinut titlul de maestru FIDE.

Rezultate obţinute de Mihnea Costachi nu fost suficiente pentru a-i impresiona pe cei de la DJST Albă, care nu l-au inclus în Top 10 al celor mai buni sportivi ai judeţului Albă din acest an, juniorul albaiulian trebuind să se mulţumească cu această recunoaştere din partea Federaţiei Române de Şah şi cu cea a Consiliului Local Albă Iulia, care l-a premiat săptămâna trecută pentru rezultatele excelente din anul 2014.

Un tânăr de 13 ani din Alba Iulia, campion mondial în Brazilia la o competiţie şcolară de şah

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite