Înșelăciunea prin metoda Accidentul face noi victime. Sumele uriașe de bani date escrocilor de două bătrânici din Alba

0
Publicat:

Noi fapte de înșelăciune prin metoda Accidentul au fost înregistrate în județul Alba, la Alba Iulia și Aiud. Două femei în vârstă au dat escrocilor 17.000 de euro și 50 de grame de aur.

Femeile în vârstă i-au crezut pe escroci și le-au dat banii FOTO Adevărul
Femeile în vârstă i-au crezut pe escroci și le-au dat banii FOTO Adevărul

Potrivit IPJ Alba, în după amiaza zilei de 18 iunie 2023, la Poliția Municipiului Alba Iulia și la Poliția Municipiului Aiud au fost semnalate două fapte de înșelăciune.

O femeie de 70 de ani, din Alba Iulia și una de 75 de ani, din municipiul Aiud, au fost sunate, pe telefonul fix, de către persoane care le-au spus că fiicele lor au fost victime ale unor accidente rutiere și le-au solicitat importante sume de bani, condiționând acordarea îngrijirilor medicale de plata acestora.

La ușile celor două femei s-a prezentat un individ care a intrat în posesia sumei de 15.000 de euro, în cazul femeii din Alba Iulia respectiv 10.000 de lei și 50 de grame de bijuterii din aur, în cazul femeii din Aiud.

Polițiștii fac cercetări pentru identificarea autorilor celor două fapte de înșelăciune și recuperarea prejudiciilor. În total, este vorba despre 17.000 de euro, plus contravaloarea aurului care se ridică la circa 15.000 de lei.

„Atragem din nou atenția cetățenilor că atunci când primesc un telefon sau sunt abordați de persoane necunoscute care-și atribuie diferite calități, să se asigure cu privire la informațiile primite.

Persoanele care doresc să vă înșele sunt actori foarte buni, care posedă un simț natural în a identifica victimele și care știu cum să manipuleze pentru a-și atinge scopul!

Pentru a evita să deveniți victime ale escrocilor, polițiștii vă recomandă să manifestați prudență în cazul în care primiți un astfel de telefon și să nu dați curs respectivei solicitări, în ciuda reacției emoționale de moment.

Nu trimiteți și nu dați bani unor persoane necunoscute, în speranța că îi veți ajuta pe cei dragi și nu dați crezare imediat unor «povești» anunțate telefonic de persoane care pretind că au calitate oficială, ci sunați la poliție, pe numărul de urgență 112 sau adresați-vă, imediat, celei mai apropiate unități de poliție”, a transmis IPJ Alba.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite