Înşelăciune record prin metoda „accidentul”: o bătrână din Alba Iulia a plătit 80.000 de lei unui fals avocat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia caută un bărbat care este autorul înşelăciunii. Foto Arhivă
Poliţia caută un bărbat care este autorul înşelăciunii. Foto Arhivă

O femeie în vârstă de 83 de ani din Alba Iulia a fost înşelată cu o sumă record de 80.000 de lei prin metoda „accidentul”. Vârstnica a plătit banii unui bărbat care s-a prezentat drept avocat şi i-a spus că îl apără pe fiul său care ar fi accidentat două fetiţe.

Potrivit IPJ Alba la data de 06.02.2015, în jurul orelor 18:00,  Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către o femeie în vârstă de 83 de ani din Alba Iulia cu privire la faptul că, în dimineaţa aceleiaşi zile, a fost înşelată cu suma de 80.000 lei. 

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că în jurul orelor 09.00, femeia a fost apelată de un bărbat care s-a recomandat avocatul fiului său şi care i-a spus că acesta a provocat un accident în urma căruia două fetiţe au fost rănite grav, cerându-i totodată suma de 100.000 lei care ar fi reprezentat pretenţiile părinţilor victimelor pentru a nu depune plângere la poliţie.

Femeia a fost de acord să plătească banii, iar la locuinţa sa, s-a prezentat un bărbat căruia i-a dat suma de 80.000 lei. Câteva ore mai târziu femeia şi-a dat seama că a fost înşelată şi a anunţat poliţia. Poliţiştii din Alba Iulia continuă cercetările in vederea identificării  autorului infracţiunii de înşelăciune şi a eventualilor complici, pentru tragerea lor la răspundere penală şi recuperarea prejudiciului. 

Recomandări din partea poliţiei menite a-i feri pe cetăţeni să devină victimele infracţiunii de înşelăciune prin metoda accidentul: 

Nu daţi şi nu trimiteţi sume de bani unor persoane necunoscute;

În caz de accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări; Orice alte variante sunt excluse, iar dacă sunt puse în practică ele nu sunt legale.

În conformitate cu reglementările în vigoare, un accident de orice fel, mai ales unul rutier grav, este de obicei anunţat de persoane oficiale, abilitate să facă acest lucru. Chiar dacă ar putea exista alte surse, care să transmită informaţia înainte ca aceasta să vă parvină în mod oficial, datele trebuie verificate înainte de a întreprinde vreo acţiune.

Sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie sau apelaţi numărul unic de urgenţă 112, ori de câte ori aveţi suspiciuni cu privire la faptul că aţi  putea fi următoarea victimă a unei infracţiuni de înşelăciune.

Dacă sunteţi abordaţi de astfel de persoane, reţineţi semnalmentele acestora, articolele de îmbrăcăminte pe care le poartă, eventual marca şi numărul de înmatriculare al autoturismului cu care se deplasează.

VIDEO Jaf la o sală de jocuri de noroc din Teiuş. Un bărbat mascat a lovit o angajată şi a fugit cu o sumă de bani

Percheziţii în Alba şi Cluj la persoane şi firme suspecte de înşelăciune în domeniul transporturilor de mărfuri

VIDEO Percheziţii ale poliţiştilor din Alba la suspecţi în comiterea unui jaf la o benzinărie din Blaj

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite