Grădiniță din Alba închisă de DSP. Sobe interzise prin lege în sălile de clasă

0
0

Activitate suspendată la o grădiniță din comuna Roșia de Secaș, județul Alba, în urma unui control al DSP Alba. Au fost descoperite „grave deficiențe privind condițiile igienico-sanitare”.

Sediul DSP Alba FOTO Adevărul
Sediul DSP Alba FOTO Adevărul

Potrivit procesului-verbal întocmit de către inspectorii DSP Alba în urma controlului derulat la Grădinița cu Program Normal Tău (comuna Roșia de Secaș) au fost constatate următoarele deficiențe, ce țin de condiții igienico-sanitare: nu există apă caldă la grupurile sanitare situate în curte; două din cele patru cabine ale grupurilor sanitare nu sunt funcționale; pardoseala din grupurile sanitare nu corespunde, perimetrul nu e ușor lavabil și dezinfectabil; în sălile de grupă există sobe metalice, interzise în unitățile de învățământ; clădirea este degradată; curtea este neamenajată.

Unitatea în subordinea căreia funcționează grădinița, și anume Școala Generală Roșia de Secaș a fost sancționată cu avertisment scris, cu sancțiunea complementară de suspendare a activităților din cadrul grădiniței până la remedierea deficiențelor constatate, transmite DSP Alba

Următorul control este programat să aibă loc la data de 22 octombrie. Grădinița cu Program Normal Tău nu deține Autorizație Sanitară de Funcționare (ASF) întrucât are grupul sanitar situat în curte. Cei aproximativ 10 copii afectați de închiderea grădiniței ar urma să meargă la o unitate similară din comună.

Alte nereguli descoperite la unități de învățământ

Acțiunea tematică de verificare a respectării condițiilor igienico-sanitare în unitățile de învățământ din Alba se desfășoară până în 29 septembrie.

Până în prezent, inspectorii sanitari ai DSP Alba au întreprins 39 de controale în unitățile de învățământ, soldate cu 21 de sancțiuni (20 de avertismente și o suspendare). Au mai fost realizate trei controale în chioșcuri alimentare școlare, urmate de trei avertismente pentru comercializarea de produse nerecomandate elevilor.

De asemenea, au fost scoase din consum 4,2 kg de produse de patiserie și 23 de litri de suc. Au mai fost întreprinse 22 de controale privind programul „Cornul și laptele”, pentru care s-au aplicat opt avertismente pentru depozitarea produselor în spații necorespunzătoare.

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite