FOTO VIDEO Ziua Poliţiei la Alba Iulia: câteva sute de preşcolari au asistat la un exerciţiu de simulare a unui jaf

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşcolarii au asistat la evenimentul organizat de Ziua Poliţiei Române
Preşcolarii au asistat la evenimentul organizat de Ziua Poliţiei Române

Câteva sute de elevi şi preşcolari însoţiţi de cadre didactice au asistat, marţi, 23 martie, în centrul oraşului Alba Iulia la un exerciţiu organizat de IPJ Alba, în care poliţiştii au urmărit şi prins autorii unui jaf.S imularea intervenţiei în cazul unui eveniment semnalat prin numărul de urgenţă 112 a fost prilejuit de Ziua Poliţiei Române.

Scenariul exerciţiului a cuprins simularea intervenţiei poliţiştilor de la serviciul pentru acţiuni speciale în cazul comiterii unui jaf. Autoturismul cu care suspecţii se deplasau a fost identificat în trafic, la intrare în Alba Iulia şi, întrucât nu au oprit la semnalele agenţilor de poliţie, în urmărirea lor a pornit un echipaj de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia.

De la declanşarea comenzii inspectoratului s-a dispus realizarea dispozitivului de interceptare/blocare a autoturismului suspect, prin închiderea căilor rutiere. „Sarea” şi „piperul” exericiţiului demonstrativ au fost luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale sau mascaţii, care în colaborare cu B.O.P al Poliţiei Municipiului Alba Iulia au intervenit pentru receptarea în trafic  a autoturismului suspect  şi prinderea persoanelor implicate în comiterea infracţiunii.

Oamenii legii au „prins hoţii”, după ce i-au urmărit în trafic, le-au blocat maşina şi i-au imobilizat. Apoi au fost urcaţi în autospecialele de intervenţie ale luptătorilor S.A.S. Pentru a elimina toate riscurile posibile au fost efectuate controale ale persoanelor suspecte şi ale autoturismului în care se aflau cei doi indivizi. La eveniment au asistat copii de la grădiniţele din oraş şi elevi, care au avut ocazia să vadă „în direct” acţiunea poliţiştilor, să intre în maşinile poliţiei şi să viziteze sediul IPJ Alba.

„La aniversarea a celor 193 de ani de atestare documentară a Poliţiei Române, IPJ Alba a organizat Ziua Porţilor Deschise. Am fost vizitaţi de sute de copii din şcolile din municipiul Alba Iulia, care s-au bucurat să vadă autospecialele nostre, tehnica pe care o folosim în intervenţii şi au putut să vadă un exerciţiu demonstrativ în care rolul principal, bineînţeles l-au avut mascaţii. Copiii s-au arătat încântaţi de exerciţiul nostru demonstrativ şi ne-au promis că şi în următorii ani vor fi alături de noi” , a declarat purtătorul de cuvânt din cadrul IPJ Alba, Luminiţa Prodan.

Proiect inedit la Alba Iulia: hârtia şi cartonul colectate pentru reciclare cu cargo-tricicleta

Maratonistul fără o mână care aleargă pentru copiii bolnavi de cancer: „Sistemul social din România este un fel de acoperiş prin care plouă“

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite