FOTO VIDEO Protest pentru directoarea unei grădiniţe din Alba Iulia. Părinţii vor demisia şefului de la Inspectoratul Şcolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva zeci de persoane au participat joi la un protest în faţa Prefecturii Alba şi au solicitat demisia şefului Inspectoratului Şcolar, Dorin Sandea. Protestatarii sunt părinţi ai copiilor care sunt îngrijiţi la Grădiniţa nr. 12 din Alba Iulia, unde inspectorul şef Sandea vrea schimbarea directoarei din funcţie.

Motivul invocat de către inspectorul şef Dorin Sandea este faptul că funcţia de director al gradiniţei, deţinută de Viorica Suciu, ar fi incompatibilă cu cea de preşedinte al fundaţiei prin care se obţin bani pentru finanţarea programului Step-by-Step. Sandea a trimis o comisie de inspecţie la grădiniţă, iar în urma verificărilor nu au fost constatate nereguli. Consiliul de Administraţie al IŞJ Alba a supus la vot demiterea directoarei Veronica Suciu, însă singurul membru care a votat „pentru” schimbarea acesteia a fost doar Dorin Sandea. Pentru că nu a primit aprobarea consilierilor, şeful IŞJ a trimis o adresă la Ministerul Educaţiei pentru a aviza demiterea. Ministerul Remus Pricopie a retransmis adresa la IŞJ Alba cu menţiunea că o decizie trebuie luată de conducerea acestei instituţii.

Urmarea acestei stări tensionate din ultimele săptămâni este protestul organizat de părinţi în faţa Prefecturii. Reprezentanţii acestora au întocmit un memoriu pe care l-au prezentat prefectului Gheorghe Feneşer. Părinţii susţin că toate demersurile initiate de şeful IŞJ Alba pot fi încadrate la infracţiunea de abuz în serviciu şi, în consecinţă, vor demisia sau demiterea din funcţie a acestuia. Mai mult, reprezentanţii părinţilor afirmă că posibila situaţie de incompatibilitate invocată de inspectorul şef Sandea a fost înlăturată prin retragerea directoarei din funcţia de preşedinte al asociaţiei ”Veronica”. Educatoarea care ocupă postul de director este internată în spital, fiind afectată de evoluţia situaţiei de la grădiniţă.

Părinţii se tem că demiterea directoarei din funcţie va însemna dispariţia programului Step-by-Step, finanţat 

image

Foto

image

exclusiv prin Fundaţia pe care o conduce. În urma unui sondaj aplicat la aproximativ 200 de părinţi, doar 4 s-au arătat nemulţumiţi de condiţiile de la grădiniţă, restul fiind încântaţi de felul în care sunt trataţi copiii lor. Fiecare familie plăteşte pentru un copil suma de 100 de lei către fundaţia ”Veronica”. Din suma de 100 lei pe lună plătită de părinţi grădiniţa desfăşoară activităţi suplimentare cu copiii, de care aceştia nu ar avea parte la alte grădiniţe, cum ar fi programul Step by step. Prin acest program, se lucrează individual cu copiii, iar în fiecare grupă, pe lângă educatoare, a mai fost angajată încă o persoană, care lucrează timp de 5 ore în fiecare zi, la tura de dimineaţă, susţine cursuri de specialitate, cum ar fi limba engleză şi informatică. 

Scandalul a căpătat şi valenţe de ordin politic. Vicepreşedintele PNL Alba, Florin Roman în acuză pe Dorin Sandea (PSD) că vrea să o schimbe pe directoarea grădiniţei pentru că nu are culoarea politică a partidului din care face parte. Roman consideră că inspectorul şcolar general Dorin Sandea „intervine abuziv în destinele unor copii şi într-un loc unde lucrurile mergeau foarte bine, mai puţin din punctul său de vedere, pentru că intenţionează o epurare politică la adresa directoarei”. Dorin Sandea a spus că deirectoarea grădiniţei se află în incompatibilitate şi a precizat că schimbarea acesteia nu va afecta programul Step-by-Step. Şeful IŞJ a mai spus că ministrul Educaţiei, Remus Pricopie i-a solicitat să verifice ce s-a „făcut legal în cadrul Asociaţiei Veronica, în cei nouă ani de existenţă şi dacă cei 17 salariaţi au reuşit să asigure opţiunile suplimentare de educaţie”.

USD s-a constituit şi în Alba, dar nu poate răsturna alianţa PDL - PNL

Senatorul Teodor Atanasiu îl acuză pe deputatul Ioan Dîrzu că şi-a impus finul la conducera DSVSA Alba: „Este un grup infracţional organizat“

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite