FOTO VIDEO Prima zăpadă din acest an la Arieşeni. Temperaturi foarte scăzute în Apuseni

0
0
Prima zăpadă din acest an la Arieşeni
Prima zăpadă din acest an la Arieşeni

Prima ninsoare din acest an a căzut deja în judeţul Alba. La Arieşeni a nins marţi dimineaţă şi se poate vedea deja primul strat de zăpadă.

În staţiunea montană Arieşeni, din judeţul Alba, precipitaţii mixte sub formă de lapoviţă şi ninsoare au fost înregistrate, pe alocuri, de luni, însă zăpada s-a aşternut sub forma unui covor uniform doar marţi dimineaţa. Anul trecut, prima ninsoare a fost înregistrată în luna octombrie.

Marţi dimineaţă se înregistrau 4 grade Celsius la Arieşeni, dar în cursul nopţii au ajuns până la 0 grade. Maximele nu vor depăşi 9 grade Celsius.

Temperaturile vor creşte treptat în zilele care urmeză, iar cel mai cald va fi luni când se anunţă maxime de 18 grade Celsius.

Anul trecut a nins pentru prima dată în zonă la sfârşitul lunii octombrie. În comuna Arieşeni, la Vârtop, se află două pârtii de schi, cu o lungime totală de doi kilometri, dotate cu tunuri de zăpadă, teleschi şi nocturnă. Altitudinea maximă este de 1.400 de metri.

Comuna Arieşeni se află la graniţa dintre judeţele Alba şi Bihor, fiind frecventată vara pentru drumeţii montane şi pentru vizitarea obiectivelor turistice, iar în sezonul rece pentru practicarea sporturilor de iarnă.

zapada arieseni
zapada arieseni
Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri