FOTO VIDEO Liberalii au protestat în stradă la Alba Iulia, cerând demisia premierului Victor Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La protest au participat liderii organizaţiei PNL Alba, primari şi consilieri
La protest au participat liderii organizaţiei PNL Alba, primari şi consilieri

Aproximativ 200 de persoane, lideri politici, primari, consilieri judeţeni şi consilieri locali din partea PNL, s-au adunat vineri, 12 iunie 2015, în faţa Prefecturii Alba pentru a solicita demisia premierului Victor Ponta. Protestul a fost organizat în paralel cu dezbaterea moţiunii de cenzură a opoziţiei în Parlament.

Protestatarii au venit cu pancarte, afişe, steaguri tricolore şi au cerut demisia premierului, în principal, pentru îngrădirea dreptului la vot pentru cetăţenii români plecaţi în străinătate. Printre manifestanţi s-au aflat şi reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene: primarul Mircea Hava (copreşedinte PNL Alba), viceprimarii Paul Voicu şi Gabriel Pleşa, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean, Florin Roman şi Alin Cucui, respectiv mai mulţi primari PNL, consilieri locali şi judeţeni. Au mai fost prezenţi, de asemenea, primarii oraşelor Cugir - Adrian Teban (copreşedinte PNL Alba), Aiud – Horaţiu Josan şi Blaj – Gheorghe Rotar.

Protestatarii au afişat pancarte şi au transmis mesaje cum ar fi: „Victor ia-l pe Viorel şi du-te”, „Doar Ponta nu a înţeles de ce a pierdut alegerile”, „Ponta = schimbare până la capăt”, „Jos dotore şi plagiatore”, ”Votul nu e o lozincă”, ”Jos mâinile de pe Justiţie”, „PSD = corupţie”, „Dacă furi la doctorat, sigur furi şi de la stat”, „Ponta scufundă România”, „Doar Ponta nu a înţeles de ce a pierdut alegerile”, „Premier penal, marş la Tribunal”. 

„Ne-am adunat să protestăm împotriva intenţiei Guvernului de a nu organiza alegeri acolo unde trebuia să organizeze conform legii şi împotriva faptului că nu vor sub nicio formă să promoveze legea votului din diaspora. Nu credem că mai are legitimitatea să mai stea în fruntea Guvernului. Este un gest de minimă demnitate de a-şi demisia, de a se pune la dispoziţia legii şi de a dovedi că este nevinovat”, a transmis viceprimarul municipiului Alba Iulia şi vicepreşedintele PNL Alba, Gabriel Pleşa.

Manifestarea de protest a fost atent supravegheată de jandarmi şi nu s-a soldat cu incidente. 

Scandalul stenogramelor din PNL. Atanasiu nu cere scuze nimănui: „Ce discut în bucătărie cu soţia mă priveşte doar pe mine“

Scandalul stenogramelor se reaprinde în PNL. Atanasiu, huiduit şi fluierat de liberali. Blaga: „Vă rog să ne respectăm!“

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite