Liberalii au sărbătorit la Alba Iulia 140 de ani de la înfiinţarea partidului cu gândul la moţiunea de cenzură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lideri de frunte ai PNL au sărbătorit duminică, 25 mai 2015, la Alba Iulia împlinirea a 140 de la înfiiţarea partidului. Au participat la evenimente copreşedintele naţional Alina Gheorghiu, prim-vicepreşedinţii Ludovic Orban şi Teodor Atanasiu, copreşedinţii PNL Alba, Mircea Hava şi Adrian Teban, lideri şi membri ai organizaţiei judeţene.

La eveniment a fost anunţată prezenţa şi a celuilalt copreşedinte PNL, Vasile Blaga, dar, în final, acesta nu a mai ajuns la Alba Iulia. Primul moment organizat în cursul dimineţii a fost depunerea unei jerbe de flori la statuia lui IIC Brătianu din piaţa cu acelaşi nume. Ulterior, Gorghiu, Atanasiu şi Hava au participat la o conferinţă de presă, după care s-a desfăşurat simpozionul ”PNL, de la tradiţie la modernitate. 140 de ani”. În final, participanţii au asistat la momentul schimbului gărzii de la Poarta a III-a, după care au vizitat Cetatea Alba Carolina. În final a avut loc şedinţa festivă a Biroului Politic al PNL Alba, după care circa 100 de liberali au ieşit la pedalat pe străzile din oraş.

   

În cadrul conferinţei de presă la care au luat parte şi Teodor Atanasiu, Mircea Hava şi Adrian Teban, dar şi alţi membri ai organizaţiei judeţene, Alina Gorghiu a vorbit despre momentul la care PNL vizează preluarea guvernării. 

Preşedintele PNL a declarat în acest context că pe 5 iunie partidul va depune o moţiune de cenzură, împotriva căreia Guvernul Ponta nu se poate apăra. Gorghiu a mai specificat că PNL are „reţeta completă pentru a guverna, dacă moţiunea de cenzură va trece”. „Unul din obiectivele pe care noi ni l-am propus imediat după alegerile prezidenţiale a fost să ne validăm total şi la nivel parlamentar. Adică ne-am dorit să ajungem la guvernare, dar tehnic, constituţional şi legal se poate ajungela guvernare prin cele două modalităţi: prin demisia Guvernului Ponta, lucru care vedeţi că este imposibil pentru că Ponta se ţine cu mâinile foarte strâns legate de scaunul de la Palatul Victoria, moţiunea de cenzură pe care am anunţat-o la Piteşti şi pe care o vom depune pe data de 5 iunie. O moţiune de cenzură înseamnă un atac politic frontal pe care i-l dai Guvernului”, a declarat copreşedintele PNL.

image

Alina Gorghiu a specificat că moţiunea de cenzură pe care partidul a pregătit-o nu poate fi „învinsă” de guvernul Ponta: „Este o moţiune de cenzură care are o temă, împotriva căreia eu nu văd cum Guvernul Ponta nu se poate apăra. Vorbim de votul prin corespondenţă care înseamnă un drept fundamental, pe care oricine în România şi în afara României poate să îl aibă”.Copreşedintele PNL a mai declarat la Alba Iulia că „după ce vom creiona acest draft al moţiunii de cenzură, vom discuta cu toate grupurile politice, o vom înainta tuturor parlamentarilor. Eu am convingerea că vom face o surpriză frumoasă pentru electoratul din România şi neplăcută pentru Ponta”.

„Să ştiţi că de aici de la Alba Iulia a pornit această mare construcţie (n.a. noul PNL). Avem o ţintă, şi cei care am pornit această construcţie, între cei care am pornit această construcţie, domnul Atanasiu, eu şi mulţi alţii, suntem obligaţi, pentru că suntem oameni de onoare, să o ducem la bun sfârşit. Şi fiţi siguri că ea va fi dusă la bun sfârşit. Asta nu înseamnă că va exista un sfârşit. Nu va exista niciodată un sfârşit pentru Partidul Naţional Liberal. Va rămâne în continuare cel mai vechi, dar şi cel mai puternic partid din România şi eu vreau să spun că şi din Europa!”, a spus primarul Mircea Hava la simpozion.

image

„Avem un program de guvernare pe care ieri l-am votat în consiliu. Avem resurse umane cât cuprinde în PNL care să se încadreze în criteriile pe care le-am menţionat în şedinţă. Avem reţeta completă pentru a putea guverna dacă moţiunea de cenzură votată cu un număr de voturi suficient pentru a trece”, a concluzionat în final Alina Gorghiu.

image

Scandalul stenogramelor din PNL. Atanasiu nu cere scuze nimănui: „Ce discut în bucătărie cu soţia mă priveşte doar pe mine“

Scandalul stenogramelor se reaprinde în PNL. Atanasiu, huiduit şi fluierat de liberali. Blaga: „Vă rog să ne respectăm!“

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite