Scandalul stenogramelor din PNL. Atanasiu nu cere scuze nimănui: „Ce discut în bucătărie cu soţia mă priveşte doar pe mine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul Teodor Atanasiu nu regretă afirmaţiile de la Bistriţa împotriva unor reprezentanţi ai fostului PDL, aşa cum i-au cerut o parte dintre participanţii la Consiliul Naţional PNL desfăşurat sâmbătă la Piteşti. Parlamentarul a declarat duminică, 25 mai, la Alba Iulia că ce discută acasă în bucătărie cu soţia îl priveşte doar pe el.

Senatorul de Alba Teodor Atanasiu a spus dumincă într-o conferinţă de presă la Alba Iulia că nu este cazul să îşi ceară scuze. „Ce discut cu soţia acasă în bucătărie mă priveşte doar pe mine. Indiferent pe cine critic. Să îmi cer scuze pentru ce am vorbit cu soţia în bucătărie? Nu!”, a declarat Atanasiu. Fostul preşedinte al PNL Alba s-a referit în continuare la proiectului politic cu PDL despre care a precizat că se va vedea la alegerile din 2016 dacă a fost o ”idee bună”.

„În urmă cu mai bine de un an am vorbit cu câţiva oameni despre un proiect, un proiect al unui mare partid de dreapta, cel mai puternic partid de dreapta din România şi nimeni nu mi-a dat o şansă. Am pornit acest proiect în urmă cu un ani, având alături doar câţiva oameni, dar cu mulţi duşmani interni (n.a. - din noul PNL) şi externi. Am reuşit să câştigăm alegerile prezidenţiale din 2014, dar vom vedea la alegerile din 2016 dacă proiectul nostru a fost o idee bună”, a afirmat senatorul Atanasiu.

La conferinţa de presă de la Alba Iulia a fost prezent duminică şi co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu. Aceasta a încercat şi acum să minimalizeze conflictul creat de Atanasiu. „Sunt detalii nesemnificative, faţă de adevăratul interes al PNL-ului: vrem să finalizăm un program politic şi să combatem derapajele Guvernului PSD, că au fost multe derapaje în ultima vreme. Prezenţa mea la Alba Iulia alături de doi oameni puternici este o dovadă că momentul de la Bistriţa a fost depăşit. Eu cred că trebuie să nu mai vorbim de fostul PDL şi fostul PNL, acum suntem o echipă, chiar dacă sunt discuţii. Noi nu suntem ca PSD-ul lui Iliescu”, a spus Alina Gorghiu. 

Aceeaşi poziţie a fost adoptată şi de co-preşedintele PNL Alba, primarul Mircea Hava. „Vreau să spun ceva ce ma convenit cu domnul Atanasiu, în urmă cu an, să nu facem public. Dar simt că a venit momentul să spun că în noaptea alegerilor europarlamentare am fost cei doi care am vorbit la telefon. Atunci am sunat pe toţi primarii şi pe toţi liderii partidelor fostului PDL, iar el în cealaltă parte. Nu a fost decât un mic SMS în care s-a discutat de fuziune. Nu cred că el (Teodor Atanasiu – n.r) sau eu, sau cineva dintre noi, după ce am făcut lucrurile astea se gândeşte să nu ducem această construcţie a partidului la bun sfârşit. S-a trecut peste foarte mult orgolii, s-au făcut multe lucruri pe care pe unii ne-au deranjat, şi poate şi din cauza asta pe undeva mai avem nişte „prieteni”, pentru că încă nu s-au nivelat orgoliile. Sunt discuţii, sunt poveşti, dar pe noi ne caracterizează ţinta la care vă garantez că vom ajunge. Este adevărat ce a spus Teo: erau multe partide mici de dreapta, aveam nevoie de un proiect de dreapta, al unui mare partid de dreapta. La început nu am vorbit de fuziune. Eu nu cred că nu vrem toţi să ducem la bun sfârşit această construcţie”, a precizat primarul din Alba Iulia.

În urmă cu două săptămâni, mai multe discuţii private purtate în rândul membrilor din vechiul PNL, au ieşit la iveală în presă. În acea discuţie, Atanasiu le promitea liberalilor că Predoiu nu va obţine niciodată funcţia de premier şi îşi manifesta speranţa că liderii PDL vor dispărea, "rând pe rând". Ulterior, copreşedintele PNL Alina Gorghiu şi-a cerut scuze în numele lui Atanasiu, în timp ce liderul de la Alba a spus că declaraţiile sale au fost scoase din context.

Liderii PNL au participat duminică, la Alba Iulia, la un eveniment de marcare a 140 de ani de existenţă a partidului.

Scandalul stenogramelor se reaprinde în PNL. Atanasiu, huiduit şi fluierat de liberali. Blaga: „Vă rog să ne respectăm!“

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite