FOTO VIDEO Imaginile ruşinii pe râul Arieş, în Apuseni. Mii de PET-uri plutesc în barajul de la Mihoieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cantitatea uriaşă de sticle de plastic din barajul Mihoieşti. Foto: Marius Turc
Cantitatea uriaşă de sticle de plastic din barajul Mihoieşti. Foto: Marius Turc

Locuitorii şi autorităţile de pe cursul superior al râului Arieş, amonte de barajul de la Mihoieşti, şi-au făcut şi în această iarnă ”datoria”. Apele barajului sunt din nou pline de PET-uri aruncate

Creşterea debitelor râului Arieş antrenează cantităţi uriaşe de peturi din plastic aruncate în timpul ierii de către cei care locuiesc în zonă. 

Cei mai mari poluatori sunt locuitorii comunelor amonte de barajul de la Mihoieşti, situat pe teritoriul oraşului Cîmpeni. Este vorba despre localităţile turistice de pe cursul Arieşului Mare.

Proprietarii de pensiuni aruncă sticlele din plastic la marginea râului, pentru a evita plata unor sume suplimentare la societatea care colectează gunoiul. În acest mod, zeci de tone de peturi ajung în apa râului şi sunt transportate spre Turda. 

peturi aries apuseni

Barajul de la Mihoieşti acţionează, parţial, ca o barieră naturală, dar cantităţi mari de peturi trec de acumularea de apă şi sunt duse în aval. Sticlele din plastic care rămân în incinta barajului sunt adunate în fiecare primăvară de către cei care administrează acumularea de apă de pe râul Arieş.

peturi aries apuseni

Autorităţile sunt neputincioase, în lipsa unei minime conştiinţe morale a poluatorilor. Ca în fiecare an, se aşteaptă scăderea debitului răului pentru a fi adunate peturile care rămân pe malul apei (Fotografii realizate de Marius Turc)

peturi aries apuseni
peturi aries apuseni
Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite