FOTO VIDEO Două zile la coadă în faţa Primăriei Alba Iulia pentru un loc de parcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de oameni au stat luni dimineaţă la intrarea în Primărie
Sute de oameni au stat luni dimineaţă la intrarea în Primărie

Sute de locuitori din Alba Iulia au stat timp de două zile la coadă în faţa Primăriei pentru a prinde un loc de parcare. Luni dimineaţă, oamenii au intrat în instituţie pe baza unei programări realizate sâmbătă şi duminică pe un tabel care cuprinde aproximativ 400 de nume.

Primăria Alba Iulia închiriază 700 de locuri de parcare din cartierul Cetate al oraşului, în zona cuprinsă între Bulevardul Transilvaniei şi strada Cloşca. Principiul după care se acordă locurile de parcare, aprobat de Consiliul local, este ”primul venit, primul servit”. Aces lucru i-a determinat pe proprietarii de autoturisme să se plaseze încă de sâmbătă dimineaţă în faţa sediului primăriei pentru a prinde un loc de parcare cât mai aproape de blocul în care locuiesc.

Tabelul întocmit de cei care au stat la coadă a fost respectat de angajaţii primăriei pentru a nu se crea scandal. Cu toate aceastea au existat câteva persoane care au încercat să intre ”peste rând”, dar nu au fost lăsate de cei care au stat două zile, zi şi noapte, în faţa primăriei. Pentru a nu pierde locurile de pe tabel, s-au mobilizat toţi membrii familiilor care au dorit locuri de parcare cât mai aproape de apartamentele lor. 

Printre cei care au stat să se lupte pentru un loc de parcare dat de Primăria Alba Iulia, s-a aflat şi consilierul 

local PSD Alba, Vasile Crişan, care s-a înscris şi el pe listă. „Am stat de sâmbătă până luni, pentru că numărul de locuri de parcare este mai mic ca numărul de solicitări şi mai ales în unele zone. De exemplu la mine la M-uri am 97 de locuri de parcare şi 320 de apartamente, deci nu toţi vor putea prinde”, a afirmat Vasile Crişan.

Pentru un loc de parcare, proprietarii de maşini plătesc anual 126 de lei. Locurile de parcare din  zona Cloşca – Bulevardul Transilvaniei sunt cele mai disputate din Alba Iulia, din cauza numărului mare de locatari din blocurile ”M” care au între 7 şi 10 etaje şi a numărului mic de locuri de parcare.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite