FOTO Schior accidentat grav pe o pârtie din masivul Şureanu. Salvamontiştii l-au preluat în stare de inconştienţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Schiorii au reclamat prezenţa pietrelor pe pârtie
Schiorii au reclamat prezenţa pietrelor pe pârtie

Un schior s-a accidentat grav, marţi, pe o pârtie din Munţii Sebeşului, în Şureanu. Bărbatul era inconştient când au ajuns la el salvamontiştii şi jandarmii montani.

Potrivit salvamontistului Claudiu Costea, citat de Agerpres, Serviciul Public Judeţean Salvamont Salvaspo Alba a fost solicitat să acţioneze în urma unui apel la 112 pentru acordarea primului ajutor şi evacuarea unui schior accidentat pe o pârtie din zona Domeniului Schiabil Şureanu.

Acesta suferise un ”traumatism facial cu plagă contuză buză superioară şi suspiciune fractură diafiza distală antebraţ superior stâng”.

La momentul ajungerii la persoana accidentată, aceasta "era inconştientă", a menţionat şef serviciu Claudiu Costea. La operaţiunea de salvare au participat salvamontişti şi jandarmi montani, care au predat apoi rănitul unui echipaj SMURD. Bărbatul a fost transportat la spital şi se află în stare stabilă.

Mai mulţi schiori au criticat în ultimele zile starea în care se află pârtiile din masivul Şureanu. Zonele de schiat sunt pline de pietre în condiţiile în care nu există suficientă zăpadă şi nu există nici tunuri de zăpadă. 

sureanu partie pietre
Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite