Fostul şef de la Permise şi Înmatriculări Alba, Emil Stanciu, rămâne condamnat la 1 an de închisoare pentru corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul şef al Serviciului Permise şi Înmatriculare a Vehiculelor Alba, Emil Stanciu, rămâne cu condamnarea de 1 an de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie. Sentinţa definitivă a fost pronunţată în 19 decembrie 2013, la Curtea de Apel Alba Iulia.

Instanţa de judecată a admis recursul procurorilor DNA şi i-a interzis inculpatului, pe perioada de suspendare a pedepsei, dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii. La instanţa de fond, Judecătoria Alba Iulia, nu a fost impusă această interdicţie, situaţie care i-ar fi permis, teoretic, acestuia să revină în funcţia de conducere.

Emil Stanciu a fost judecat pentru că a efectuat acte de comerţ incompatibile cu funcţia deţinută. Acuzaţia oficială a procurorilor DNA Alba Iulia a fost de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană – ori încheierea de tranzacţii financiare utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiilor sau însărcinării sale, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. Emil Stanciu a fost trimis în judecată în martie 2012

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2003 – octombrie 2011, inculpatul Stanciu Emil, în calitate de ofiţer de poliţie şi şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise şi Înmatriculare a Vehiculelor, a încălcat interdicţiile prevăzute în Statutul poliţistului şi s-a implicat în activitatea comercială a două societăţi comerciale cu obiect de activitate în domeniul transporturilor rutiere de marfă interne şi internaţionale care erau reprezentate în drept de soţia şi fratele său. 

Astfel, Stanciu Emil a efectuat acte de comerţ în numele SC Emy Trans SRL Alba Iulia şi SC Emy Trans Plus SRL Alba Iulia, având drept de semnătură autorizată unică pe conturile societăţilor, a semnat facturi, a negociat şi a încheiat contracte comerciale de transport şi a controlat efectiv activitatea acestor firme prin lărgirea portofoliului de clienţi. Infracţiunea de care a fost acuzat Emil Stanciu este pedepistă de Legea 28/2000, privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, cu închisoare de la 1 la 5 ani. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite