Fost angajat la ISU Alba, condamnat la doi ani închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Petru Romeo Opruţa, judecat pentru fapte de corupţie, a fost condamnat de Tribunalul Alba la doi ani de închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei. Decizia poate fi atacată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Romeo Opruţa a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba în 6 februarie 2013, pentru trafic de influenţă. Bărbatul este acuzat că a primit bani de la o persoană pentru a o ajuta să promoveze un examen.

Subofiţerul în vârstă de 34 de ani este acuzat că a facilitat unei persoane accesul la un profesor din cadrul Universităţii “1 Decembrie” din Alba Iulia cu scopul de a interveni pe lângă acesta pentru a promova examenele. În schimbul acestei intervenţii, Romeo Opruţa ar fi pretins şi primit suma de 100 de euro.

Potrivit procurorilor, Opruţa ar fi pretins aceşti bani, dar nu ar fi reuşit să intervină pe lângă profesorul respectiv, astfel că persoana şi-a cerut banii înapoi. Opruţa a returnat însă doar 60 de lei din totalul de 100 de euro pe care îi avea de înapoiat. Persoana păgubită a depus o plângere împotriva bărbatului la poliţie. Bărbatul nu mai este angajat al ISU Alba din 1 noiembrie 2012, când a trecut în rezervă prin demisie. Conducerea instituţiei a precizat că faptele nu au legătură cu atribuţiile de serviciu şi cu calitatea de angajat la ISU. Primul termen în acest dosar a avut loc în 25 februarie 2013.

Romeo Opruţa a fost reţinut în luna octombrie 2012 de poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie Alba. Ulterior, Tribunalul Alba a respins propunerea de arestare preventivă şi a impus obligativitatea de a nu părăsi localitatea de domiciliu. Potrivit deciziei Tribunalului Alba din 16 decembrie, Romeo Opruţa a fost condamnat la doi ani închisoare cu suspendarea condiţionată pe o perioadă de patru ani. De asemenea, instanţa a dispus confiscarea sumei ce a făcut obiectul infracţiunii. Hotărârea Tribunalului nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite