Femeie de 42 de ani, nevaccinată şi fără nicio altă boală, moartă de COVID-19. În Alba, toţi pacienţii de pe ATI sunt nevaccinaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Pixabay
Foto Pixabay

Un număr record de pacienţi decedaţi din cauza infectării cu COVID-19 a fost comunicat duminică de către Direcţia de Sănătate Publică Alba.

Astfel, 11 persoane au murit din cauza infecţiei cu noul coronavirus. Nicuna dintre acestea nu era vaccinate. Printre acestea este şi o femeie de 42 de ani din Lupşa care nu avea nicio boală şi o femeie de 51 de ani din Câmpeni. 

   

Situaţia deceselor comunicate duminică 17 octombrie 2021:

 • Femeie, 42 de ani, din Lupşa, nevaccinată, fără comorbidităţi (boli asociate); 
 • Femeie, 58 de ani, din Arieseni, nevaccinată, comorbidităţi: obezitate, diabet;
 • Barbat, 87 de ani, din Vidra, nevaccinat, cu comorbidităţi;
 • Barbat, 65 de ani, din Poşaga, nevaccinat, cu comorbidităţi;
 • Femeie, 51 de ani, din Câmpeni, nevaccinată, cu comorbidităţi: obezitate, hipotiroidism;
 • Femeie, 90 de ani, din Alba Iulia, nevaccinată, cu comorbidităţi;
 • Barbat, 69 de ani, din Meteş, nevaccinat, cu comorbidităţi;
 • Bărbat, 69 de ani, din Valea Lungă, nu apare în evidenţe ca vaccinat, cu comorbidităţi;
 • Bărbat, 66 de ani, din Alba Iulia, nevaccinat, cu comorbidităţi;
 • Bărbat, 83 de ani, din Blaj, nevaccinat, cu comorbidităţi;
 • Barbat, 92 de ani, din Cugir, nevaccinat, cu comorbidităţi.

De la începutul pandemiei, în Alba au murit 761 de persoane. Informaţiile prezentate duminică cuprind şi un număr de 254 de cazuri noi de infectare, din 739 de teste. Municipiul Alba Iulia, cu 955 de persoane testate pozitiv, a ajuns la o incidenţă de 12,53 cazuri la mia de locuitori.

Dintre localităţile urbane, rate de incidenţă peste 10 mai sunt înregistrate la Cugir, Aiud şi Abrud. Cea mai mare incidenţă (15,44 cazuri la mia de locuitori) este în comuna Livezile, unde sunt 18 persoane infectate. Urmează comuna Meteş, cu o rată de 13,91 şi 39 de locuitori testaţi pozitiv cu noul coronavirus. Rata incidenţei pe judeţ, corespunzătoare unei perioade de 14 zile, a crescut la 8,1, cu un total de 3.034 de cazuri.

Toţi pacienţii de pe ATI sunt nevaccinaţi

Un procent de circa 90% dintre pacienţii infectaţi cu COVID-19 internaţi în spitalele din Alba sunt nevaccinaţi. O statistică valabilă pentru data de 16 octombrie, oferită de DSP Alba, scoate în evidenţă faptul că din 364 de pacienţi internaţi, 325 sunt nevaccinaţi. Astfel, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia, pe secţia de Infecţioase sunt internaţi 46 de pacienţi, dintre aceştia 40 sunt nevaccinaţi. Pe secţia de Terapie Intensivă, sunt 12 pacienţi, toţi nevaccinaţi.

La Spitalul Municipal Aiud, pe ATI COVID sunt 23 de pacienţi în stare gravă, toţi nevaccinaţi. Pe secţia de interne sunt 27, din care doar 3 vaccinaţi. Pe secţia de Psihiatrie sunt, de asemenea, trei pacienţi, toţi 3 nevaccinaţi. La Blaj pe secţiile de ATI, Terapie Intesivă şi Infecţioase, sunt 42 de pacienţi. Dintre aceştia 32 sunt nevaccinaţi. Spitalul din Sebeş are 32 de pacienţi pe secţiile de infecţioase şi pediatrie, dintre care 28 sunt nevaccinaţi.

La unitatea medicală din Cugir, la secţia de Infecţioase apar în evidenţe 52 de pacienţi, dintre care 48 nevaccinaţi. La Spitalul Orăşenesc Abrud din 36 de pacienţi, 33 sunt nevaccinaţi. De asemenea, la Spitalul Orăşenesc Câmpeni sunt 47 de pacienţi şi doar 3 vaccinaţi. La Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud, din 44 de pacienţi internaţi în data de 16 octombrie, 38 nu sunt vaccinaţi.

Vă mai recomandăm:

 

Castelul-monument istoric abandonat, furat bucată cu bucată FOTO

 

CNN include Munţii Apuseni pe locul 6 într-un clasament al celor mai frumoase locuri din Europa: „Timpul rămâne în loc aici” 

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite