Nou record de cazuri de COVID-19 în Alba. Numărul de infectări s-a dublat în două zile. Spitalele sunt sufocate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Pixabay
Foto Pixabay

Situaţia în ceea ce priveşte numărul infectărilor devine gravă şi în Alba. Autorităţile sanitare au anunţat ieri un număr de 340 de cazuri de COVID-19, identificate într-un interval de 24 de ore.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în mediul urban: 245 de cazuri, iar alte 88 de cazuri au fost descoperite în mediul rural. Incidenţa la nivelul judeţului a ajuns la 6,76 cazuri la mia de locuitori.

În total sunt 2.533 de persoane infectate (cazuri active). Numărul de cazuri a crescut de mai bine de două ori într-un interval de trei zile. Astfel, dacă luni în Alba erau raportate 164 de cazuri noi de COVID-19, din care 46 în municipiul reşedinţă de judeţ, miercuri DSP Alba a anunţat 340 de noi cazuri, din care 100 în Alba Iulia.

Cu 768 de cazuri în ultimele două săptămâni, Alba Iulia, care are peste 76.000 de locuitori, a ajuns miercuri la o incidenţă de 10,07 la mia de locuitori. Incidenţa în reşedinţa judeţului va creşte semnificativ şi în zilele următoare având în vedere că datele raportate ieri sunt pentru perioada de 14 zile cuprinsă între 26 septembrie – 9 octombrie. Dacă situaţia infectărilor se va menţine la acest nivel, până la sfârşitul săptămânii Alba Iulia ar putea ajunge la o incidenţă de 15 cazuri la mie.

Dintre localităţile urbane, doar Cugirul, cu 272 de persoane infectate, mai are o rată de incidenţei de peste 10 la mie. Tot în comunicarea publică a DSP de miercuri au mai fost prezentate trei cazuri de decese asociate cu COVID-19. Este vorba despre trei femei, de 73 ani, 90 ani şi 77 ani, din Ocoliş, Alba Iulia şi Abrud, nevaccinate şi cu alte boli. În spitale nu mai este, de mai multe zile, niciun loc pentru bolnavii care necesită spitalizare. La ATI se eliberează locuri doar prin decesul celor internaţi pe secţii.

Scade numărul vaccinărilor

În pofida numărului record de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, interesul pentru vaccinare s-a diminuat uşor faţă de începutul săptămânii. Astfel, dacă luni se vaccinaseră 1.158 de persoane, marţi, numărul celor care s-au prezentat la centrele de vaccinare din judeţ a scăzut la 940. De subliniat că numărul cel mai mare este cel al celor care şi-au făcut booster-ul. Astfel, luni au făcut doza III 587 de persoane, iar marţi, 467.

În ceea ce priveşte persoanele care s-au vaccinat anti - COVID – 19 pentru prima dată, numărul acestora a fost luni de 527, iar marţi de 422. Alte 44, respectiv 51 s-au prezentat la centrele de vaccinare pentru rapel. Au fost şi persoane care au optat pentru vaccinul Johnson&Johnson, care este administrat într-o singură doză. Mai exact, în cele două zile au făcut acest tip de vaccin 385 de persoane.

În total, la cele zece centre de vaccinare din Alba sunt disponibile peste 27.500 de locuri, majoritatea dozelor fiind de tip Pfizer. Un număr de 98.912 de persoane erau vaccinate până marţi cu schema completă, care include şi serul Johnson&Johnson ce se administrează într-o singură doză. 103.712 de persoane erau vaccinate cu doza I.

La nivel naţional au fost raportate miercuri un număr de 15.733 de cazuri noi de COVID-19. Raportul din 13 octombrie mai arată că 390 de persoane au deecedat, iar 1.676 erau internate la ATI. 

Vă mai recomandăm:

 

Asociaţia Pro Infrastructură, critici dure la adresa şefului CNAIR: „Vom circula în maxim 2 luni pe 24 km din A10” VIDEO

 

Depăşire criminală pe DN1. Un şofer evită la limită impactul cu autoturismul care circula regulamentar VIDEO

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite