Femeie acuzată de camătă, ridicată de trupele speciale. Dobânda uriaşă pe care o percepea lunar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

O femeie din Lupeni, judeţul Hunedoara, este cercetată penal de poliţişti din Alba Iulia pentru săvârşirea infracţiunii de cămătărie.

Potrivit IPJ Alba, marţi 16 noiembrie 2021, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează 6 percheziţii, din care 5 în Lupeni şi una în Alba Iulia în cadrul unui dosar penal privind infracţiunea de camătă.

Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada decembrie 2020 – iunie 2021, o femeie de 42 de ani din Lupeni, judeţul Hunedoara, ar fi acordat un număr de 23 de împrumuturi în sumă totală de 84.500 de lei unei femei din Alba Iulia, percepând o dobândă de 25% pe lună, din valoarea fiecărui împrumut, până la data restituirii debitului principal.

Partea vătămată ar fi fost prejudiciată cu suma de 37.312 lei, care ar fi fost plătită, până în prezent, cu titlu de dobândă. 

La percheziţii, alături de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, participă poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba. 

Cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.      

Vă mai recomandăm:

 

Prima tură pe tronsonul cu probleme din A10. Asociaţie: „Lotul 2 Sebeş-Turda, aproape de inaugurare” VIDEO

 

Capcana rutieră de la trecerea la nivel cu calea ferată. Cum aplică Poliţia amenzi, deşi şoferii nu încalcă legea  

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite