FC Unirea se judecă cu Empoli şi Standard Liege pentru 117.000 de euro. Instanţele din Alba consideră că nu sunt competente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
stadion alba iulia

Societatea care administrează clubul de fotbal FC Unirea Alba Iulia se judecă cu cluburi din Italia şi Belgia pentru a recupera sume de bani din transferul unor fotbalişti. Suma invocată este de 117.000 euro şi este solicitată de la grupările Empoli şi Standard Liege. Procesele au şanse minime de reuşită în România, având în vedere că instanţa de fond şi-au declinat competenţa în ambele dosare.

SC Fotbal Club Unirea 2006 SA, aflată în insolavenţă, solicită în instanţă prin intermediul administratorului judiciar 60.000 de euro de la gruparea italiană Empoli Fotbal Club SA pentru transferul fotbalistului Fabian Himcinschi, respectiv 57.000 de euro de la formaţia belgiană Royal Standard de Liege SA, care l-a transferat pe Gigu Grozav. 

Ambele procese au fost judecate pe fond la Tribunalul Alba, iar instanţa a stabilit că dosarele nu sunt de competenţa autorităţilor judiciare române. Cu alte cuvinte, firma din Alba Iulia ar trebui să se adreseze instanţelor din Italia şi Belgia pentru a solicita sumele de bani. Cauzele sunt, în prezent, în recurs, la Curtea de Apel Alba Iulia. Dosarul cu Standard Liege are termen în septembrie 2014, în timp ce procesul cu clubul italian nu are încă un termen de judecată.

SC Fotbal Club Unirea 2006 SA are datorii toatale de aproximativ 8 milioane de lei către mai mult de 40 de creditori, instituţii ale statului, foşti jucători, acţionari antrenori şi asociaţii sportive. Insolvenţa a fost declanşată în 2012, an în care a dispărut şi echipa care activa la vremea respectivă în Liga a II-a. În perioada 2006 – 2011, clubul a fost finanţat aproape exclusiv de la bugetul Consiliului local Alba Iulia şi Consiliului Judeţean Alba. În momentul în care cele două instituţii nu au mai alocat bani pentru fotbal, echipa s-a desfiinţat iar societatea a intrat în insolvenţă.  Deşi au existat intenţii privind revenirea echipei prin reafilierea, chiar şi îi Liga a IV-a acest lucru nu s-a întâmplat, în primul rând datorită problemelor financiare.

Consiliul local Alba Iulia s-a împăcat cu inculpaţii din dosarul „FC Unirea“. Consiliul Judeţean face expertiză

Dosarul „FC Unirea“: Consiliul Judeţean Alba face expertiză contabilă pentru a stabili dacă se poate împăca cu inculpaţii

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite